Σολομός «παντρέψου με»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά

Κάθε εποχή της ζωής μας είναι ξεχωριστή κι έχει τις δικές της ανάγκες. Στα 20, έχουμε ενέργεια και μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε. Στα 30, αρχίζουμε να θέλουμε περισσότερο ύπνο και, όσο μεγαλώνουμε, τα σώματά μας χρειάζονται διαφορετικά καύσιμα.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Κίμπερλι Γκόμερ, η οποία μίλησε στη HuffPost, η διατροφή είναι το «κλειδί» για την πρόληψη ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, ο καρκίνος και η άνοια, αλλά και των φλεγμονών. «Ο τρόπος που το σώμα μας αντιδρά στη φλεγμονή γίνεται όλο και πιο έντονος, όσο μεγαλώνουμε, και προκαλεί αρρώστιες και δυσφορία. Το να ακολουθείς αντιφλεγμονώδη δίαιτα, αλλά και το να περιορίζεις τα τρόφιμα που προκαλούν φλεγμονή, είναι η ουσία για τη διατήρηση σωματικής και ψυχικής υγείας, όσο μεγαλώνεις».

Η Γκόμερ, λοιπόν, έδωσε το ένα τρόφιμο που πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο, όσο μεγαλώνουμε. Και δεν είναι άλλο από τον σολομό, ο οποίος είναι πλούσιος σε εικοσιπενταενοϊκό και δοκοσαεξονικό οξύ. Είναι, επίσης, εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά. Τα τελευταία, δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιο των μεγαλύτερων σε ηλικία, καθώς ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου και μειώνουν τη φλεγμονή.

Αν ο σολομός δεν είναι το αγαπημένο σου, μπορείς να επιλέξεις άλλες καλές πηγές πρωτεΐνης, όπως τα αυγά, το τόφου ή το στήθος κοτόπουλου. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ιδανική ποσότητα πρωτεΐνης για ενήλικες είναι τα 1-1,2 γραμμάρια ανά κιλό σωματικής μάζας, την ημέρα.

Πηγή: jenny

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-61: Κόκκινο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-61: Κόκκινο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Final Four Euroleague: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 79-61 – Παράσταση τελικού και φουλ για το 4ο αστέρι
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-61: Κόκκινο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Επίθεση με drones σε σχολείο της Ρωσίας από την Ουκρανία
Μακελειό στο Λουγκάνσκ: Ουκρανικό πλήγμα σε Λύκειο – 6 νεκροί, 39 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι
Κατέρρευσε κοιτώνας όπου βρίσκονταν 86 μαθητές - Για «τρομοκρατική επίθεση» μιλά ο Πούτιν και ζητά αντίποινα
Μακελειό στο Λουγκάνσκ: Ουκρανικό πλήγμα σε Λύκειο – 6 νεκροί, 39 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι