viasmos-fovos-bullying
Δύσκολες ώρες για τον 15χρονο που ξυλοκοπήθηκε από πατέρα και τον θείο του όταν τους αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση ξυλοδαρμού ενός 15χρονου στην Πάτρα από τον πατέρα και τον θείο του, όταν τους αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελίες ότι το παιδί αιμόφυρτο πήγε στην πλατεία του χωριού, μετά την κακοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία ήταν ότι ο 15χρονος τους είπε πως είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που πατέρας και θείος δεν μπορούσαν να δεχθούν.

«Με χτύπαγε και εμένα 20 χρόνια» λέει η μητέρα του 15χρονου

«Δεν είχε πέσει κάτι στην αντίληψή μου ούτε μου είχε πει κάτι το παιδί όσο μιλάγαμε στο τηλέφωνο ή επικοινωνούσαμε ή ερχόταν σε μένα. Είναι στο νοσοκομείο το παιδί ακόμα. Εγώ το γνώριζα (σ.σ. ότι είναι ομοφυλόφιλος) και συμφωνούσα με το παιδί. Το στηρίζω. Ο πατέρας του δεν συμφωνούσε ποτέ, δεν το δεχόταν. Από πέρυσι το καλοκαίρι το ήξερε» σημείωσε η μητέρα του 15χρονου στο Mega.

«Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια. Είχαμε και δικαστήριο μαζί, είχε γίνει για ξυλοδαρμό. Από τότε που έφυγε από αυτόν τον άνθρωπο γλίτωσα. Τρία παιδιά έχουμε. Τα δύο υποστηρίζουν τον μπαμπά. Ο μεγάλος και η τελευταία η κόρη μου υποστηρίζουν τον μπαμπά, όχι τον αδερφό μας εδώ» παραδέχτηκε.

«Ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, είπε: «Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το θέμα. Λάβαμε τις κλήσεις από δύο πολίτες του χωριού και μας είπαν ότι είδαν το παιδί αιμόφυρτο στην πλατεία, να συνεχίζει με ξύλο να το χτυπάει ο πατέρας και στη συνέχεια να πέφτει αναίσθητο. Αυτήν τη φορά θα προχωρήσει η καταγγελία και δε θα κολλήσει κάπου. Εμείς ειδοποιήσαμε αμέσως τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα. Ξετυλίχτηκε το κουβάρι του προβλήματος όλα αυτά τα χρόνια γιατί την οικογένεια την στηρίζαμε το 2009. Στη συνέχεια δεχτήκαμε μια αναφορά, το 2012, για μια κατάσταση άσχημη, βία, αμέλεια. Το παιδί τότε ήταν 4 χρόνων. Το 2012 έγινε η αναφορά, έπρεπε κάποιος να παρακολουθεί την οικογένεια, το 2019 το ίδιο, το 2020 το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε σε μια οικογένεια παρά μόνο δίνουμε την αναφορά στον εισαγγελέα».

«Το 2021 δεχτήκαμε ενημέρωση από γιατρό στο Καραμανδάνειο ότι πήγε ο πατέρας το παιδί και του είπε να το βοηθήσει να γίνει έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα. Να το βοηθήσει με πράγματα που δε συνάδουν με πατέρα. Και έτσι μας είπε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι βίαιος, επικίνδυνος και το παιδί κινδυνεύει. Του ζητήσαμε να κάνει εκείνος την καταγγελία για να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Έτσι λοιπόν ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα. (…) Έχει ρωτήσει κανείς τα τραύματα της ψυχής πότε θα επουλωθούν; Αν επουλωθούν ποτέ» σημείωσε.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επεισ
ΑΠΘ: Αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας μετά τα επεισόδια - Λουκέτο από τις 22:00 σε όλα τα κτίρια
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πρυτανείας, όλα τα κτίρια των σχολών θα κλείνουν πλέον στις 22:00 το βράδυ, περιορίζοντας σημαντικά την πρόσβαση στους...
ΑΠΘ: Αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας μετά τα επεισόδια - Λουκέτο από τις 22:00 σε όλα τα κτίρια
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
H Σοφία Ζαχαράκη ζητά γνωμοδότηση για την προσμέτρηση της άδειας μητρότητας στην εξέλιξη των μελών ΔΕΠ
Σε κρίση ο χρόνος μονιμοποίησης των μελών Δ.Ε.Π. μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
H Σοφία Ζαχαράκη ζητά γνωμοδότηση για την προσμέτρηση της άδειας μητρότητας στην εξέλιξη των μελών ΔΕΠ
τάξη
Τα σχολεία της πόλης απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις - Γονείς διεκδικούν ανακαινίσεις, συντήρηση και υποδομές ασφάλειας
Οι γονείς απαιτούν επαρκή χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας για ασφαλή και σύγχρονα σχολεία
Τα σχολεία της πόλης απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις - Γονείς διεκδικούν ανακαινίσεις, συντήρηση και υποδομές ασφάλειας
απα
Απόφαση-σταθμός: Πώς μια εταιρεία πλήρωσε για τηλεφωνική παρενόχληση με 50.000 ευρώ
Ανεπιθύμητες κλήσεις και 50.000 ευρώ αποζημίωση: Η δικαστική ήττα των εταιρειών εμπορικής προώθησης
Απόφαση-σταθμός: Πώς μια εταιρεία πλήρωσε για τηλεφωνική παρενόχληση με 50.000 ευρώ