Τα σπαγγέτι σπάνια πρωταγωνιστούν σε μια σαλάτα ζυμαρικών, αλλά θα έπρεπε.
Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κλασική γεύση των σπαγγέτι με ένα δροσιστικό dressing αβοκάντο και βασιλικού, δημιουργώντας ένα ιδανικό πιάτο για τον ζεστό καιρό.
Υλικά
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού (χοντροκομμένα) + επιπλέον για το σερβίρισμα
¼ φλιτζάνι μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μικρά, ώριμα αβοκάντο
5 φλιτζάνια βρασμένα σπαγγέτι
1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση (περίπου 170 γρ)
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Οδηγίες
- Συνδυάστε το γιαούρτι, ½ φλιτζάνι νερό, βασιλικό, ξύδι μήλου, μέλι, αλάτι, πιπέρι και αβοκάντο σε ένα μπλέντερ. Αλέστε μέχρι να γίνει λείο και αφήστε το στην άκρη.
- Ξεπλύνετε και στραγγίξτε τα βρασμένα σπαγγέτι κάτω από κρύο νερό για να μην κολλήσουν και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν όλα τα σπαγγέτι.
- Διαχωρίστε το μείγμα σε 4 ρηχά μπολ και γαρνίρετε ομοιόμορφα με ντοματίνια, αμύγδαλα και επιπλέον βασιλικό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom