καύσωνας
«Καμπανάκι» Ζερεφού για τον καύσωνα - Να είμαστε σε εγρήγορση για φωτιές

Ο καύσωνας μπορεί να υποχωρεί το Σαββατοκύριακο, αλλά σύμφωνα με τον κ. Ζερεφό μας περιμένει ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι. Ο Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραµµατέας της Ακαδηµίας Αθηνών, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Τετάρτης και όπως δήλωσε «ο καύσωνας αυτός είναι προοίμιο ενός «καυτού» καλοκαιριού».

«Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούμε τον Ιούνιο, δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Όχι δεν αποτελούν έκπληξη οι θερμοκρασίες αυτές, θυμάμαι όταν ήμουν φοιτητής στην Αθήνα υπήρχαν τέτοιοι καύσωνες, μικροί. Ίσως είναι προοίμιο ενός “καυτού” καλοκαιριού».

«Όλες οι ενδείξεις είναι ότι όλα είναι ζεστά. Τόσο η Μεσόγειος όσο και ο Ατλαντικός, όσο και ο Ειρηνικός είναι υπέρθερμες, κάτι που δεν προμηνύει ένα δροσερό καλοκαίρι. Το θέμα είναι κατά πόσο θα μας έρθουν άλλοι καύσωνες. Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε το πρόβλημα με την ξηρασία του εδάφους. Η σχετική υγρασία του εδάφους, ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Ελλάδα είναι κάτω από 10%» περιέγραψε και τόνισε ότι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την έναρξη και διάδοση δασικών πυρκαγιών.

«Είδαμε τι πάθαμε πέρυσι, είδαμε τι πάθαμε το ’21 και καλό είναι να είμαστε σε εγρήγορση» επεσήμανε ο καθηγητής φυσικής της ατμόσφαιρας που κλείνοντας είπε ότι αν προσέξουμε όλοι θα βγάλουμε ένα καλοκαίρι, «θερμό αλλά ανεκτό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καρχιμάνης
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες ευρώ σε μέλη της οικογένειας του Περιφερειάρχη Ηπείρου
Επιδοτήσεις με το... οικογενειακό όνομα: Στο φως τα ποσά που έλαβαν συγγενείς του Περιφερειάρχη Ηπείρου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες ευρώ σε μέλη της οικογένειας του Περιφερειάρχη Ηπείρου
Βουλή
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
pyrosvestiki.jpg
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Κερατέα - Σε ύφεση η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, μαίνεται η φωτιά στις Σέρρες
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες