banoffee
Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατένιο Banoffee

Θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό; Φτιάξτε το δικό σας σοκολατένιο Banoffee, με την πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά για τη βάση

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive, αλεσμένα
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • Υλικά για την σοκολατένια κρέμα
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 650 ml φρέσκο γάλα
  • 180 γρ. κουβερτούρα
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Επιπλέον υλικά

200 γρ. καραμέλα γάλακτος

2 μπανάνες, σε φέτες

σαντιγί

20 γρ. κουβερτούρα.

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη βάση. Σε μπολ ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να σχηματιστεί τριφτή ζύμη.
  • Πιέζουμε καλά το μείγμα στον πάτο και τα τοιχώματα βουτυρωμένης ταρτιέρας ή πυρίμαχου σκεύους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα.
  • Ετοιμάζουμε την σοκολατένια κρέμα. Τεμαχίζουμε τα 180 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια, κρατάμε τα 20 γρ. για το σερβίρισμα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Χτυπάμε τους κρόκους αυγών μέσα στο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να έχουμε ομογενοποιημένο μείγμα.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια, για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε λείο μείγμα.
  • Ρίχνουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω στην ψημένη βάση, ισιώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Απλώνουμε πάνω από την σοκολατένια κρέμα την καραμέλα γάλακτος. Συνεχίζουμε τοποθετώντας ομοιόμορφα τις φέτες μπανάνας και από πάνω βάζουμε μεγάλες κουταλιές σαντιγί. Τις απλώνουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  • Τρίβουμε με τρίφτη τα 20 γρ. κουβερτούρα που κρατήσαμε στην άκρη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες μέχρι το σερβίρισμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χυμος
Ποιοι χυμοί ωφελούν την υγεία και ποιοι χρειάζονται μέτρο
Oι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο χυμός, ακόμη και αν προέρχεται από φυσικά φρούτα, μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο υγιεινός απ’ όσο φαίνεται.
Ποιοι χυμοί ωφελούν την υγεία και ποιοι χρειάζονται μέτρο
φαγητό_χριστούγεννα
Χοιρινό: Ο πλήρης οδηγός επιλογής κομματιού και τιμών
Το χοιρινό είναι από τα πιο αγαπημένα κρέατα στα ελληνικά νοικοκυριά, όμως η σωστή επιλογή κοπής παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ο...
Χοιρινό: Ο πλήρης οδηγός επιλογής κομματιού και τιμών
ζαχαρακη
Η Σοφία Ζαχαράκη στο My Story για τα ανοιχτά μέτωπα στην Παιδεία: κενά, προσλήψεις και στέγαση εκπαιδευτικών
Σοφία Ζαχαράκη στο My Story: Από τα θρανία των Αμπελοκήπων στα έδρανα της Βουλής – τα ανοιχτά μέτωπα και το σχολείο του αύριο
Η Σοφία Ζαχαράκη στο My Story για τα ανοιχτά μέτωπα στην Παιδεία: κενά, προσλήψεις και στέγαση εκπαιδευτικών