Thumbnail
Αυτά είναι τα 3 θρεπτικά στοιχεία που θα βοηθήσουν τον θυρεοειδή σας

Ο σημαντικός αυτός αδένας που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο όταν υπολειτουργεί ή υπερλειτουργεί, χρειάζεται θρεπτικές ουσίες που μπορούμε να του δώσουμε μέσω της διατροφής.

  • Ιώδιο

Η λειτουργία του θυρεοειδούς είναι άμεσα συνυφασμένη με το ιώδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σύνθεση θυρεοειδικών ορμονών. Όταν δεν βρίσκεται σε επάρκεια στον οργανισμό μας, ο αδένας διογκώνεται, που σημαίνει βρογχοκήλη και εμφάνιση όζων, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε υποθυρεοειδισμό. Για να το έχετε σε επάρκεια στην διατροφή σας, καταναλώστε ψάρια, φύκια, αβγά, σκόρδο, θαλασσινά, μανιτάρια, σάλτσα σόγιας και φυσικά με μέτρο το ιωδιούχο αλάτι. Μην λάβετε συμπλήρωμα διατροφής χωρίς να συμβουλευτείτε ειδικό, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υψηλές συγκεντρώσεις ιωδίου βλάπτουν τον θυρεοειδή.

  • Σελήνιο

Σημαντικής αξίας ιχνοστοιχείο όσον αφορά τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, το σελήνιο συμβάλλει στη δημιουργία πρωτεϊνών που ελέγχουν τη σύνθεση ορμονών, ρυθμίζουν το μεταβολισμό και διατηρούν τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών στον οργανισμό. Λάβετέ το από μανιτάρια, μοσχάρι, βραζιλιάνικα καρύδια (προσοχή, όχι σε ποσότητα πάνω από 1-2 την ημέρα), τόνο, ηλιόσπορο, φασόλια σόγιας.

  • Ψευδάργυρος

Εκτός από σημαντικό για το ανοσοποιηιτκό, ο ψευδάργυρος είναι άκρως πολύτιμος και για τον θυρεοειδή. Τα χαμηλά επίπεδα του ψευδάργυρου στον οργανισμό συνδέονται με χαμηλά επίπεδα στις θυρεοειδικές ορμόνες. Παθήσεις του θυρεοειδούς όπως ο υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός, μπορούν να προκαλέσουν ελλείψεις στα επίπεδα ψευδαργύρου. Για να καλύψετε το «κενό» καταναλώστε θαλασσινά, φασόλια σόγιας, καρύδια, γαλοπούλα, τις σαρδέλες,  αυγά, μανιτάρια.

Πηγή: clickatlife.gr 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές
Υπουργείο Παιδείας: Δεν ισχύει ο διετής αποκλεισμός για αναπληρωτές που παραιτήθηκαν για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές
Τα ίδια τυγχάνουν εφαρμογής και για όσους προσλήφθηκαν βάσει των ειδικών διατάξεων του άρθρου 86 του ν.4547/2018, ήτοι κατόπιν έκδοσης ειδικής...
Υπουργείο Παιδείας: Δεν ισχύει ο διετής αποκλεισμός για αναπληρωτές που παραιτήθηκαν για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές