Κοτόπουλο Κιέβου
Εύκολο κοτόπουλο Κιέβου

Το κοτόπουλο Κιέβου είναι ένα ξακουστό και αγαπημένο πιάτο της σοβιετικής κουζίνας που αποτελείται από τρυφερό φιλέτο στήθος κοτόπουλου, παναρισμένo και γεμισμένο με αρωματικό σκορδοβούτυρο μυρωδικών

Ήταν εξαιρετικά δημοφιλές και αποτελούσε το βασικό συνοδευτικό για την κατανάλωση μπίρας στις ευρωπαϊκές παμπ, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80. Ακόμα και σήμερα καταναλώνεται φανατικά, ειδικά στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και θεωρείται γαστρονομικό σύμβολο της περιφέρειας Βόλγκογκραντ.

Υλικά για τη Συνταγή

3 μεγάλα στήθη κοτόπουλο φιλέτο

2 αυγά, χτυπημένα

½ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

2 φλιτζάνια γαλέτα ή τρίμμα πάνκο ή ψίχουλα από μπαγιάτικο ξερό ψωμί

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Ελαιόλαδο

Για το αρωματικό σκορδοβούτυρο

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή πολτοποιημένη

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

1.Αρχικά, ετοιμάστε το αρωματικό σκορδοβούτυρο ανακατεύοντας με ένα πιρούνι όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ενσωματωθεί καλά ο χυμός λεμονιού στο βούτυρο και να αναμειχθούν όλα μαζί.

2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος, διατηρώντας και τα δύο μισά περίπου ίσα σε μέγεθος και πάχος. Κόψτε προσεκτικά μια τσέπη στο πλάι κάθε στήθους κοτόπουλου όσο πιο βαθιά και πλατιά μπορείτε, χωρίς να το διαχωρίσετε εντελώς. Γεμίστε την τσέπη με 1 κουταλιά της σούπας από το σκορδοβούτυρο, κλείστε την τσέπη και πιέστε πάνω από το στήθος κοτόπουλου για να διασκορπιστεί παντού. Πιέστε λίγο το άνοιγμα για να σφραγιστεί και αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και από τις δύο μεριές.

3. Πανάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου βουτώντας τα πρώτα στο αλεύρι και τινάζοντας το περιττό. Στη συνέχεια βυθίστε τα στα χτυπημένα αυγά να καλυφθούν καλά από όλες τις μεριές και στραγγίστε τα από τα περιττά αυγά. Τέλος, περάστε τα από την γαλέτα και μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο στην άκρη.

4. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάλτε 1 εκατοστό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα παναρισμένα φιλέτα σε μια στρώση και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν (περίπου 4 λεπτά η κάθε πλευρά). Αλατοπιπερώστε μόλις τα βγάλετε, πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίστε με λίγο φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού, αν επιθυμείτε.

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητό.jpg
Android αργό μετά την αναβάθμιση; Ο απλός τρόπος να το κάνετε ξανά «σβέλτο»
Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης σε εφαρμογές και browser μπορεί να βελτιώσει άμεσα την απόδοση του κινητού σας χωρίς τεχνικές παρεμβάσεις
Android αργό μετά την αναβάθμιση; Ο απλός τρόπος να το κάνετε ξανά «σβέλτο»
χρυσ
Στήριξή στους αγρότες - κτηνοτρόφους από τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο
Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται η αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Η ανακοίνωση...
Στήριξή στους αγρότες - κτηνοτρόφους από τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο
κοκα
Συνελήφθη στην Κατερίνη ο «Έλληνας Εσκομπάρ» για το σκάφος με κοκαΐνη στον Ατλαντικό - Αναμένεται να συλληφθούν ακόμη πέντε
Είχε ξανασυλληφθεί ως ο «εγκέφαλος» του μεγαλύτερου κυκλώματος κοκαΐνης που έδρασε ποτέ στη χώρα μας.
Συνελήφθη στην Κατερίνη ο «Έλληνας Εσκομπάρ» για το σκάφος με κοκαΐνη στον Ατλαντικό - Αναμένεται να συλληφθούν ακόμη πέντε