kerasia
Ανεξέλεγκτη η τιμή στα κεράσια – Φεύγουν από τους παραγωγούς στα 5 ευρώ και βρίσκονται στους πάγκους στα 16 ευρώ

Από... χρυσό φαίνεται να είναι από φέτος τα κεράσια αφού πωλούνται στους πάγκους λαχανικών των σουπερμαρκετ και στη λαϊκή στα 16 ευρώ το κιλό. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ φαίνεται πως η τιμή είναι πέρα για πέρα πλασματική αφού από τους παραγωγούς φεύγουν στα 5 ευρώ, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους μεσάζοντες για αισχροκέρδια. 

Ο νόμος αναφέρει πως τα φρούτα και τα λαχανικά φεύγουν από το χωράφι με ένα τιμολόγιο ή δελτίο αποστολής το οποίο τα συνοδεύει μέχρι και τη στιγμή που θα αγοράσουν οι καταναλωτές το προϊόν.

Στη Ημαθία ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο, καθώς τα κεράσια φεύγουν από τα χωράφια με «ανοιχτή τιμή». Αυτό σημαίνει πως τα κεράσια φεύγουν από τα χωράφια χωρίς να συνοδεύονται από κάποιο τιμολόγιο με αποτέλεσμα να δίνει το καλύτερο άλλοθι στους μεσάζοντες να βάζουν ότι καπέλο θέλουν.

Σύμφωνα με το παραγωγούς, τα κεράσια φεύγουν από τις καλλιέργειες 4 με 5 ευρώ, για να καταλήξουν αυτήν την εποχή να πωλούνται μέχρι και 16,39 ευρώ το κιλό.

«Τα 16,39 είναι τώρα. Μετά από μία ώρα αλλάζει η τιμή και είναι στα δέκα ως έντεκα ευρώ το χοντρό και εφτάμισι με οχτώ το ψιλό» ακούγεται να λέει επαγγελματίας στην κάμερα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουντουκα
Στάση εργασίας στα σχολεία του Πειραιά τη Δευτέρα : Στα δικαστήρια «σέρνονται» εκπαιδευτικοί
Στάση εργασίας στον Πειραιά για τη στήριξη διωκόμενων εκπαιδευτικών – Συγκέντρωση στα δικαστήρια
Στάση εργασίας στα σχολεία του Πειραιά τη Δευτέρα : Στα δικαστήρια «σέρνονται» εκπαιδευτικοί
special education
Αλαλούμ και ανισότητες στις άδειες ανατροφής: Εκπαιδευτικοί ζητούν ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αδικούνται στις άδειες ανατροφής: Κλήση για πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων
Αλαλούμ και ανισότητες στις άδειες ανατροφής: Εκπαιδευτικοί ζητούν ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας
mpampiniotis.jpg
Απαθανατίζω ή αποθανατίζω; Αϊ-Βασίλης ή Αη Βασίλης; Αποτίνω ή αποτίω φόρο τιμής; Ξέρετε ποιο είναι το σωστό;
Η σωστή χρήση της γλώσσας δεν είναι θέμα αυστηρότητας, αλλά κατανόησης.
Απαθανατίζω ή αποθανατίζω; Αϊ-Βασίλης ή Αη Βασίλης; Αποτίνω ή αποτίω φόρο τιμής; Ξέρετε ποιο είναι το σωστό;