sifnos
Το νησί «διαμάντι»

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια λαμβάνει η Σίφνος, ούσα ίσως μία εναλλακτική Σαντορίνη.

Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει το thetravel.com, σε ρεπορτάζ του οποίου αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφτεί κάποιος την Σίφνο.

Η Σίφνος αντί της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη είναι αναμφισβήτητα το πιο όμορφο νησί για να επισκεφθείτε στον κόσμο και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υποδέχεται πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Από τις καλύτερες παραλίες για κολύμπι μέχρι τις πανέμορφες λιμνοθάλασσες, το νησί έχει πολλά πράγματα να ζήσετε, αναφέρει η ταξιδιωτική ιστοσελίδα.

Ωστόσο, η Σίφνος, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά των Κυκλάδων, είναι εξίσου εντυπωσιακή, και η γραφική παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, οι παρθένες παραλίες της και το νόστιμο φαγητό της, την καθιστούν ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε, τονίζει.

Ήσυχο νησί

Ένα από τα πιο καθοριστικά χαρακτηριστικά της Σίφνου είναι το γεγονός ότι είναι ήσυχη και χαλαρή, γεγονός που την καθιστά καλύτερη επιλογή για όσους αναζητούν ένα μέρος όπου μπορούν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν σωστά.

Σε αντίθεση με τη Σαντορίνη, δεν θα έχετε να αντιμετωπίσετε πλήθος κόσμου, ενώ υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να ζήσετε τα τοπικά φεστιβάλ, τα οποία προσφέρουν απίστευτες ευκαιρίες για να πάρετε μια γεύση από τη γαστρονομική σκηνή του νησιού.

Μια από τις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που πρέπει να παρακολουθήσετε είναι η Ανάληψη η οποία συμβαίνει τον Μάιο ή τον Ιούνιο για να γιορτάσει την Παναγία, την προστάτιδα του νησιού.

Οι παραλίες

Η Σίφνος, που περιβάλλεται από μαγευτικά τοπία, διαθέτει επίσης πολλές πανέμορφες παραλίες, οι οποίες διαθέτουν κρυστάλλινα νερά και εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα.

Η παραλία Πλατύς Γιαλός, η οποία βρίσκεται στη νότια ακτογραμμή του νησιού, είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής και μια παραλία που πρέπει να επισκεφθείτε, χάρη στη μεγάλη αμμουδιά της με την παρθένα χρυσή άμμο και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα