Νησί έρως
Είναι ένα ακατοίκητο νησί και έχει γίνει διεθνής γαμήλιος προορισμός

Το όνομα του νησιού, όσο και το σχήμα του, αποτελούν πόλο έλξης για πολλά ζευγάρια που επιθυμούν να ενώσουν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου.

Πρόκειται για το νησί με το όνομα «Έρως», το οποίο έχει σχήμα καρδιάς, και είναι ακατοίκητο.

Ζευγάρια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο επισκέπτονται το νησί, το οποίο βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο κοντά στο νησί του Πόρου, για να παντρευτούν.

Το νησί ονομαζόταν παλαιότερα «Δασκαλιό», καθώς ο τοπικός θρύλος αναφέρει ότι στο νησί υπήρχε ένα μυστικό υπόγειο ελληνικό σχολείο κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κατοχής της χώρας, αλλά η αλήθεια αυτού του θρύλου έχει αμφισβητηθεί.

Τι διαθέτει το νησί

Το νησί διαθέτει αμμώδεις παραλίες και πεύκα, καθώς και ένα μικρό εκκλησάκι για γάμους. Το νησί Έρως απέκτησε διεθνή φήμη μετά την προβολή του σε ελληνική τουριστική καμπάνια στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Τόσο οι Έλληνες όσο και οι διεθνείς επισκέπτες ερωτεύτηκαν το νησί και άρχισαν να επισκέπτονται την ειδυλλιακή τοποθεσία για γάμους και βαπτίσεις.

Η πρόσβαση στον Έρωτα γίνεται μόνο με πλοίο, και όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μπορούν να κανονίσουν ένα ταξίδι στο λιμάνι του Πόρου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα