Αναδρομικά συντάξεων: Τρίμηνο πληρωμών για τρεις κατηγορίες
Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιουνίου

Αναδρομικά πρόκειται να λάβουν συνταξιούχοι, έπειτα από τις νέες αποφάσεις Πρωτοδικείων για επιστροφές μειώσεων ένδεκα μηνών σε επικουρικές συνταξιούχων του Δημοσίου, εν αναμονή της απόφασης που θα εκδώσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο την απόφαση σχετικά με το ζήτημα συνταγματικότητας ή μη για τις περικοπές των τριών δώρων – επιδομάτων (Χριστουγγένων, Πάσχα, θερινής άδειας) για το ενδεκάμηνο 11/06/2015 έως 11/05/2016 στις επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα.

Οι επτά κατηγορίες που τα διεκδικούν:

1. Συνταξιούχοι Δημοσίου οι οποίοι λαμβάνουν μόνο κύρια σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ.

2. Συνταξιούχοι Δημοσίου οι οποίοι λαμβάνουν κύρια και επικουρική από 1.000 έως 1.400 ευρώ.

3. Συνταξιούχοι Δημοσίου οι οποίοι λαμβάνουν κύρια και επικουρική κάτω από 1.000 ευρώ.

 

4. Συνταξιούχοι Δημοσίου οι οποίοι λαμβάνουν σύνολο συντάξεων εκ των οποίων η κύρια είναι πάνω από 1.400 ευρώ μικτά.

5. Συνταξιούχοι από ταμεία ιδιωτικού τομέα με άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από τα 1.000 ευρώ.

6. Συνταξιούχοι από τα ταμεία Ιδιωτικού τομέα με άθροισμα κύριας και επικουρικής κάτω από 1.000 ευρώ.

7. Συυνταξιούχοι από Ταμεία Ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι λαμβάνουν μόνον κύρια σύνταξη ανεξαρτήτου ποσού.

Αν η απόφαση του ΑΕΔ είναι υπέρ των συνταξιούχων, τα σενάρια που θα εξετασθούν είναι τα εξής:

  • Να πληρωθούν με ένα εφάπαξ ποσό της τάξης των 600 ευρώ έως 800 ευρώ οι συνταξιούχοι που δεν προσέφυγαν δικαστικά και όσοι έχουν εκκρεμείς δίκες να πληρωθούν τα αναδρομικά που διεκδικούν χωρίς άλλες καθυστερήσεις στα δικαστήρια.
  • Να πληρωθούν τα αναδρομικά μόνο στους συνταξιούχους που έχουν καταθέσει αγωγές.

Ανεξάρτητα από την απόφαση, όμως, σε εκκρεμότητα είναι και αναδρομικά του Δημοσίου για την ΕΑΣ, που επίσης κρίθηκε αντισυνταγματική. Αν προστεθεί και η ΕΑΣ στα χρωστούμενα αναδρομικά, τότε οι δικαιούχοι αυξάνονται με επιπλέον 350.000 συνταξιούχους από το Δημόσιο και ο λογαριασμός «ανεβαίνει» κατά 400 εκατ. ευρώ.

Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι για τον Ιούνιο

Οι συνταξιούχοι πληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τον Μάιο και πλέον, περιμένουν να πληρωθούν για τις συντάξεις του Ιουνίου. Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από τον e–ΕΦΚΑ, όμως, αυτές είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής.

Συγκεκριμένα:

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαΐου 2024.
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαΐου 2024.
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαΐου 2024.
  • Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν την Τρίτη 28 Μαΐου 2024.
  • Οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν την Τρίτη 28 Μαΐου 2024.

Συντάξεις Ιουνίου 2024 – Μισθωτοί

  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e–ΕΦΚΑ μηνός Ιουνίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024.
  • Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024.
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λεωφορεία
Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για εκατοντάδες προσλήψεις στις συγκοινωνίες
Νέο σχέδιο νόμου προβλέπει κρατική κάλυψη εκπαίδευσης και εξετάσεων για υποψήφιους οδηγούς λεωφορείων – Ακόμη και χωρίς δίπλωμα κατά την αίτηση
Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για εκατοντάδες προσλήψεις στις συγκοινωνίες
αστυνομία
Συνελήφθη η «μπέμπα»: Η γυναίκα που επί 30 χρόνια πρωταγωνιστούσε στη διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα
Βαρύ ποινικό παρελθόν, ηγετικός ρόλος σε κύκλωμα και δεκάδες υποθέσεις ναρκωτικών
Συνελήφθη η «μπέμπα»: Η γυναίκα που επί 30 χρόνια πρωταγωνιστούσε στη διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα
πανελλ
Γιώργος Δάσιος - Αλλαγές στο Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο: Στο επίκεντρο το αδιάβλητο και η αναβάθμιση του σχολείου
Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων, Γιώργος Δάσιος, μιλά για τον Εθνικό Διάλογο, τον ρόλο του Λυκείου, τη διατήρηση των Πανελλαδικών και τη...
Γιώργος Δάσιος - Αλλαγές στο Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο: Στο επίκεντρο το αδιάβλητο και η αναβάθμιση του σχολείου