διατροφη
Τι μπορεί να μειώσει τη βιολογική ηλικία σας κατά 11 χρόνια; - Πώς σχετίζεται η διατροφή μας

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν συνδέσεις μεταξύ της εγκεφαλικής δραστηριότητας και των επιλογών που κάνουμε σχετικά με το τι τρώμε.

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Queen’s στο Kingston στο Οντάριο του Καναδά, εξέτασαν τα μοτίβα δραστηριότητας σε ολόκληρο τον εγκέφαλο για να εντοπίσουν νευρολογικές διαφορές που επηρεάζουν την ικανότητά μας να κάνουμε υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Βρήκαν συνδέσεις μεταξύ του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και των εγκεφαλικών καταστάσεων που είναι απαραίτητες για την επίτευξη ενός στόχου, όπως η κατανάλωση υγιεινών τροφών.

Η έρευνα δείχνει ότι το πρόγραμμα διατροφής μπορεί να μειώσει τη βιολογική ηλικία κατά 11 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες από το newsweek.

ereuna

Η έρευνα

Oι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από τρεις μελέτες μαγνητικής τομογραφίας στις οποίες συμμετείχαν 123 άνθρωποι που έκαναν επιλογές τροφίμων υπό διαφορετικές συνθήκες.

Για παράδειγμα, τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τη νοστιμιά και την υγιεινή γεύση ενός τροφίμου.

Στη συνέχεια, η ομάδα συνέκρινε τα μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας των συμμετεχόντων όταν επέλεγαν ποια τρόφιμα θα προτιμούσαν κανονικά, με τα μοτίβα που προέκυψαν όταν τους είπαν να εστιάσουν στην υγεία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό PNAS, όσοι ήταν πιο ικανοί να ρυθμίσουν τις διατροφικές τους επιλογές απαιτούσαν σχετικά μικρές αλλαγές στις εγκεφαλικές καταστάσεις για να επιτύχουν τον στόχο τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η σχέση αυτή ήταν ιδιαίτερα εμφανής σε άτομα με χαμηλό Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

Ωστόσο, οι συμμετέχοντες με υψηλό ΔΜΣ δεν μπορούσαν να βασιστούν σε αυτόν τον μηχανισμό και απαιτούσαν μεγαλύτερες μετατοπίσεις στην εγκεφαλική δραστηριότητα για να κάνουν υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Τα ευρήματα παρέχουν πληροφορίες για το πώς ο εγκέφαλος ενσωματώνει τις μεταβλητές που επηρεάζουν τον διατροφικό έλεγχο. Η απαίτηση περισσότερων ή λιγότερων αναδιαμορφώσεων εγκεφαλικών προτύπων μεγάλης κλίμακας για την επιρροή συμπεριφορών μπορεί να εξηγήσει γιατί ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται με τον έλεγχο της διατροφής στην καθημερινή τους ζωή, ενώ άλλοι όχι.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο