Μητροπολίτης Κοζάνης
Τι απάντησε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος μετά τις δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο αντιδράσεων

Να… «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» προσπάθησε σε νέες δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, ο οποίος σε κήρυγμά του προέτρεπε τις γυναίκες να είναι στο σπίτι τους και να μην εργάζονται, ενώ τις παρομοίασε με «κλώσσες».

Αναφερόμενος στα όσα είπε για τις γυναίκες στο κήρυγμά του μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη το βράδυ της Παρασκευής (19/4) ο Μητροπολίτης Κοζάνης και Σερβίων δήλωσε στο Mega:

«Είπα τη γυναίκα κλώσσα; Είπα ότι εάν η κλώσσα φύγει από τα πουλιά της, καταστράφησαν τα πουλιά της. Έτσι και η μάνα, όταν εγκαταλείπει τα παιδιά της γίνονται συμμορίες. Αυτές οι συμμορίες δεν σας ενοχλούν; Δεν τα αγαπάτε αυτά τα παιδιά; Έλεος πια! Γίνετε άνθρωποι, μανάδες θέλουμε». Και συμπλήρωσε: «Eγώ δεν είπα τις γυναίκες κλώσσες, είπα να είναι μάνες, παρομοίωση έκανα».

Το κήρυγμα του Μητροπολίτη

Στο κήρυγμά του μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη το βράδυ της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης ανέφερε σε ένα σημείο:

«Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσσα τα πουλάκια της κάτω από τας πτερυγάς της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο. Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο, πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα