Λύματα στο Ηράκλειο
Από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά και μικρά παιδιά που μεταβαίνουν σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής

Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι σε γειτονιές στην περιοχή του Μπεντεβή στο Ηράκλειο, όπου η κατάσταση είναι αφόρητη λόγω της έντονης δυσοσμίας, καθώς λύματα έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους.

Πρόκειται μάλιστα για ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται καθημερινά και μικρά παιδιά που μεταβαίνουν σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής. 

«Ζούμε άθλιες καταστάσεις», δηλώνουν δημότες στην “ΚΡΗΤΗ TV” και στο neakriti.gr με φόντο τις εικόνες υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία του κακού είναι το φράξιμο αγωγού της ΔΕΥΑΗ, με συνέπεια τα βοθρολύματα να απλωθούν σε μια μεγάλη έκταση και να καταλήξουν στους γύρω δρόμους. 

Μάλιστα, το πρόβλημα παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με τα λύματα να είναι αισθητά, μια ανάσα από τα σπίτια και σε κοινόχρηστους χώρους, όπου πρόκειται να διαμορφωθούν χώροι πρασίνου και αναψυχής στο μεγάλο έργο του πάρκου Ερυθραίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται από τη δημοτική Αρχή. 

Διερχόμενοι οδηγοί δικύκλων που κινούνται προς την οδό Αθηνών στην περιοχή του Μπεντεβή αντιλαμβάνονται την τελευταία στιγμή τα λύματα και προσπαθούν να αποφύγουν όσο μπορούν το άθλιο αυτό σκηνικό. 

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης, η υπηρεσία, αν και διαθέτει 4 αποφρακτικά μηχανήματα, έχει μόνο έναν χειριστή λόγω συνταξιοδότησης άλλων εργαζομένων. Επιπλέον, η ΔΕΥΑΗ “τρέχει” σχετική εργολαβία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα λόγω διαρροών, φραξίματος αγωγών αποχέτευσης και όχι μόνο. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
ypoyrgeiopaidias_aftodioikisi_9.jpg
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις
Διευκρινίσεις σχετικά με τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις