ekklisiastiki_sxoli
Πώς έχει στηθεί η «ιερή μπίζνα» με την εκκλησιαστική σχολή του Αγ. Ματθαίου - Αναλυτικά τα έγγραφα

Μια απίθανη «ιερή μπίζνα» με την εκκλησιαστική σχολή του Αγ. Ματθαίου προκαλεί τον προβληματισμό της Χανιώτικης κοινωνίας.

Αναλυτικότερα, η τοπική Εκκλησία με την τελευταία της κίνηση να ενοικιάσει για 40 χρόνια σε ιδιώτη το ιστορικό κτήριο της εκκλησιαστικής σχολής του Αγ. Ματθαίου, προκαλώντας παράλληλα εύλογα, τον προβληματισμό της Χανιώτικης κοινωνίας.

Μετά την έξωση στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, την έξωση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, την έξωση στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας, την μετατροπή σε σουίτες του παλιού επισκοπείου – μουσείου, τις μεθοδεύσεις στην υπόθεση του Αγ. Ιακώβου στο Καμπάνι και την προσπάθεια εκποίησης του οικοπέδου δίπλα στα σχολεία στον Αγ. Ονούφριο….  σειρά για «αξιοποίηση» πήρε και το ακίνητο της πρώην εκκλησιαστικής σχολής στον Αγ. Ματθαίο.

Το zarpanews.gr παρουσιάζει τους όρους της διακήρυξης, από τους οποίους ξεκάθαρα προκύπτει ότι ευνοείται ο ιδιώτης επενδυτής έναντι του Δήμου Χανίων ή οποιουδήποτε δημόσιου φορέα. Η μίσθωση αφορά 40 έτη και το μίσθωμα για τα 9.311 τμ ορίζεται σε 5.000 ευρώ μηνιαίως για τα τρία πρώτα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κτηρίου και  13.000 ευρώ μηνιαίως τα επόμενα.

Εντός του οικοπέδου υπάεχουν κτίρια συνολικής επιφάνειας 1.657 τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχολή έκλεισε πριν δύο χρόνια ενώ οι προσπάθειες για λειτουργία πειραματικού λυκείου στο σημείο μέσα από συνεννόηση Δήμου Χανίων και τοπικής Μητρόπολης δεν έφεραν αποτέλεσμα.

arthro

Στο άρθρο 6 της διακήρυξης, αναφέρεται ότι στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα. Έτσι, αφενός αποκλείονται ευθέως οι Δήμοι αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί ή κοινωφελείς οργανισμοί και ευνούνται ευθέως όσοι είναι ήδη επιχειρημάτιες.

Το άρθρο 6

arthro

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεύμα
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό
Επιστήμονες στο τμήμα έρευνας του μεταβολισμού του Ινστιτούτου Max Planck, έδειξαν σε πειράματα σε ποντίκια ότι οι προσαρμογές στα μιτοχόνδρια του...
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό