Thumbnail
Το πρόβλημα και η λύση ακούνε στο ίδιο όνομα: Άνθρωπος!

Καρολάιν, Κυριακή, Ελένη... εσύ, εγώ, εκείνη! Οποιαδήποτε θα μπορούσε να είναι στη θέση τους . Οποιαδήποτε που χαρακτηρίζεται ως ...γυναίκα! Η ευκολία αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής φτάνει στα όρια του παραλογισμού. Εν βρασμώ ψυχής, ελαφρά τη καρδία ,προμελετημενά ,δεν έχει σημασία. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 

Η έμφυλη βία έχει λάβει εξωφρενικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια τόσο σε ελληνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Τα αίτια που παρουσιάζονται: ζήλεια ,πάθος, φθόνος,αγάπη(!)-από πότε χαρακτηριστική απόδειξη της αγάπης είναι η δολοφονία;- η προκλητική(;) στάση του θύματος κ.α. "Δε ζήτησε βοήθεια το θύμα ", ενώ όταν ζήτησε "Το περιπολικό δεν είναι ταξί ".

Άνθρωποι με "πάσο" σε εκπομπές,κανάλια, μέσα κοινωνικής δικτύωσης [η εποχή του "είμαστε όλοι δημοσιογράφοι" και "όλοι εκφέρουμε άποψη" (φιλική συμβουλή: για να εκφέρεις άποψη πρέπει να έχεις)] εκφράζουν αβίαστα αφιλτράριστες σκέψεις εστιάζοντας σε μια "βιτρίνα" καταστάσεων αποφεύγοντας μανιωδώς να αντικρίσουν και συνάμα να αντιμετωπίσουν τις βαθύτερες ρίζες του φαινομένου. 

Ουδείς λόγος για τα αίτια που υποβόσκουν πίσω από τέτοιου είδους ενέργειες. Ουδείς λόγος για τον Μεσαίωνα συναισθημάτων που διανύουμε. Για το τέλμα μιας εποχής που οι έννοιες αξίες, ήθος, αγνότητα, αλληλεγγύη, αλτρουισμός και άλλες πολλές εκλείπουν. Έννοιες αυτονόητες για τη συνοχή μιας κοινωνίας, για τη σύναψη ουσιαστικών σχέσεων. Έννοιες υπό εξαφάνιση!

Σε μια κοινωνία που ο θεσμός της οικογένειας υπολειτουργεί, σε μια εποχή που διέρχεται κρίση αξιών ,που η ανθρώπινη ζωή ηττάται πανηγυρικά όταν έρχεται αντιμέτωπη με τον υλισμό-τη νέα θρησκεία- η λίστα θα μεγαλώνει ραγδαία, όσο εφησυχαζόμαστε και εθελοτυφλούμε μπροστά σε παθογένειες που έχουν ριζώσει στη σύγχρονη εποχή .

Το πρόβλημα και η λύση ακούνε στο ίδιο όνομα: Άνθρωπος!

 Κοινό στοιχείο όλων των δολοφονιών : τα χέρια, τα ανθρώπινα χέρια! 

*Βάλια Κανελλάκη,σύμβουλος σταδιοδρομίας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος
Νάσος Ηλιόπουλος στο alfavita.gr: Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς!
Είναι αδιανόητο σχεδόν 2.500 εκπαιδευτικοί να έχουν έρθει αντιμέτωποι με πειθαρχικές διαδικασίες επειδή συμμετέχουν σε απεργιακές δράσεις υπεράσπισης...
Νάσος Ηλιόπουλος στο alfavita.gr: Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς!
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει από το Ηράκλειο Κρήτης
Τσίπρας από Ηράκλειο: «Ανάψαμε φωτιά και μεγαλώνει - Γρήγορα θα κάνει ξαστεριά»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για «ηθική επανάσταση» από την Κρήτη ενώ δήλωσε ότι «δεν θα βάλουμε φόρους στην μεσαία τάξη, αυτή τη φορά»
Τσίπρας από Ηράκλειο: «Ανάψαμε φωτιά και μεγαλώνει - Γρήγορα θα κάνει ξαστεριά»