astynomia peripoliko
Nikos Libertas / SOOC
Η αδερφή της 43χρονης Γεωργίας που δολοφονήθηκε στη Σαλαμίνα επεσήμανε τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο δολοφονιών

«Η αδερφή μου είχε ζητήσει βοήθεια και δεν υπήρχε περιπολικό», ανέφερε η αδελφή της 43χρονης στη Σαλαμίνα που είχε δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της στην οικία της μητέρας της όπου είχε καταφύγει. 

Η Μαίρη Πούτου, έχοντας συγκλονιστεί από τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους μίλησε στο ΕΡΤNews καταγγέλλοντας ότι δεν αρκεί η χρήση μιας ψηφιακής εφαρμογής για να προστατευτούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. 

«Το κουμπί πανικού θα ήταν χρήσιμο αν λειτουργούσαν όλα σωστά», δήλωσε ενώ συγκρίνοντας τα περιστατικά είπε χαρακτηριστικά: «Η γυναικοκτονία της Σαλαμίνας δεν ήταν τόσο θρασύτατη σε σχέση με των Αγίων Αναργύρων». 

Η ίδια επεσήμανε μερικά από τα κοινά σημεία των δύο δολοφονιών. Μεταξύ αυτών είναι και το γεγονός ότι και στην περίπτωση της 43χρονης Γεωργίας, η ίδια είχε ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ να την παραλάβει περιπολικό από το σπίτι της, προκειμένου να τη μεταφέρει στο τοπικό ΑΤ αλλά οι υπάλληλοι της αστυνομίας απάντησαν πως “δεν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό”.

“Και η αδερφή μου είχε πάει στην Αστυνομία το βράδυ που έγινε η κακοποίηση και είχε ζητήσει βοήθεια, είχε ζητήσει περιπολικό να πάει από το σπίτι που την χτύπησαν τότε, για να την πάρει και δεν υπήρχε περιπολικό και την είχε μεταφέρει η μητέρα μου τότε” δήλωσε η κ. Μαίρη Πούτου.

“Της έδωσαν και το περιβόητο panic button που το ακούω συνέχεια, που θεωρώ ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο σε μία χώρα που είναι ενεργή σε όλα, όχι στα μισά. Δηλαδή ένα μπουτόν τώρα δεν νομίζω ότι σώζει μια κατάσταση. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, ας ξεκινήσουμε να τα κάνουμε όλα σωστά και να πάρουμε και το panic button αν προλάβουμε ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε γιατί καμία Γεωργία μέχρι τώρα δεν το έχει χρησιμοποιήσει. Δεν πρόλαβε καμία κοπέλα δυστυχώς” πρόσθεσε.

“Κάθε φορά ακούμε και κάτι που λες ‘αν είναι δυνατόν’. Είναι δυνατόν να ακούμε ότι γίνεται έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα και να μη προλαβαίνει κανείς να δώσει βοήθεια σε αυτή την κοπέλα; Δηλαδή και θράσος από τους ίδιους τους δράστες, γιατί τι να φοβηθούν; Σκεφτείτε ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα με τόσο στείρο σύστημα που έχουμε“ σχολίασε, αναφερόμενη στη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.

“Tα ζούμε και τα ξαναζούμε. Δεν ξέρουμε πόσες φορές θα τα ξαναζήσουμε και αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης” τόνισε.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

karkinos-pneymona.jpg
Καρκίνος του πνεύμονα: Ο κίνδυνος που μπορεί να βρίσκεται στο ντουλάπι μας
Μια ακόμη σοβαρή απειλή για την υγεία φαίνεται πως κρύβεται σε μια κατηγορία τροφίμων που έχει εισβάλει δυναμικά στην καθημερινότητά μας.
Καρκίνος του πνεύμονα: Ο κίνδυνος που μπορεί να βρίσκεται στο ντουλάπι μας
Banda Entopica φλώρινα
Δήμαρχος Φλώρινας: «Εγώ πληρώνω και στην πόλη μου δεν θα τραγουδάτε τέτοια τραγούδια»
Αντιδράσεις προκαλεί περιστατικό σε πολιτιστική εκδήλωση της Φλώρινας, όπου –σύμφωνα με καταγγελίες μουσικών– ο δήμαρχος παρενέβη και διέκοψε ζωντανή...
Δήμαρχος Φλώρινας: «Εγώ πληρώνω και στην πόλη μου δεν θα τραγουδάτε τέτοια τραγούδια»
melomakarona
Η αυθεντική συνταγή για αφράτα, τραγανά και μοσχομυριστά μελομακάρονα
Το μυστικό της επιτυχίας τους βρίσκεται στην τέλεια ισορροπία: τραγανά απ’ έξω, αφράτα στο εσωτερικό και πλούσια σε γεύση.
Η αυθεντική συνταγή για αφράτα, τραγανά και μοσχομυριστά μελομακάρονα
rovaniemi
Από την καμένη γη στο παραμύθι - Το Ροβανιέμι και η αληθινή ιστορία πίσω από το χωριό του Άι Βασίλη
Ένα χριστουγεννιάτικο σύμβολο γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έγινε παγκόσμιο σημείο αναφοράς ελπίδας και αναγέννησης
Από την καμένη γη στο παραμύθι - Το Ροβανιέμι και η αληθινή ιστορία πίσω από το χωριό του Άι Βασίλη