astynomia peripoliko
Nikos Libertas / SOOC
Η αδερφή της 43χρονης Γεωργίας που δολοφονήθηκε στη Σαλαμίνα επεσήμανε τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο δολοφονιών

«Η αδερφή μου είχε ζητήσει βοήθεια και δεν υπήρχε περιπολικό», ανέφερε η αδελφή της 43χρονης στη Σαλαμίνα που είχε δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της στην οικία της μητέρας της όπου είχε καταφύγει. 

Η Μαίρη Πούτου, έχοντας συγκλονιστεί από τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους μίλησε στο ΕΡΤNews καταγγέλλοντας ότι δεν αρκεί η χρήση μιας ψηφιακής εφαρμογής για να προστατευτούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. 

«Το κουμπί πανικού θα ήταν χρήσιμο αν λειτουργούσαν όλα σωστά», δήλωσε ενώ συγκρίνοντας τα περιστατικά είπε χαρακτηριστικά: «Η γυναικοκτονία της Σαλαμίνας δεν ήταν τόσο θρασύτατη σε σχέση με των Αγίων Αναργύρων». 

Η ίδια επεσήμανε μερικά από τα κοινά σημεία των δύο δολοφονιών. Μεταξύ αυτών είναι και το γεγονός ότι και στην περίπτωση της 43χρονης Γεωργίας, η ίδια είχε ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ να την παραλάβει περιπολικό από το σπίτι της, προκειμένου να τη μεταφέρει στο τοπικό ΑΤ αλλά οι υπάλληλοι της αστυνομίας απάντησαν πως “δεν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό”.

“Και η αδερφή μου είχε πάει στην Αστυνομία το βράδυ που έγινε η κακοποίηση και είχε ζητήσει βοήθεια, είχε ζητήσει περιπολικό να πάει από το σπίτι που την χτύπησαν τότε, για να την πάρει και δεν υπήρχε περιπολικό και την είχε μεταφέρει η μητέρα μου τότε” δήλωσε η κ. Μαίρη Πούτου.

“Της έδωσαν και το περιβόητο panic button που το ακούω συνέχεια, που θεωρώ ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο σε μία χώρα που είναι ενεργή σε όλα, όχι στα μισά. Δηλαδή ένα μπουτόν τώρα δεν νομίζω ότι σώζει μια κατάσταση. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, ας ξεκινήσουμε να τα κάνουμε όλα σωστά και να πάρουμε και το panic button αν προλάβουμε ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε γιατί καμία Γεωργία μέχρι τώρα δεν το έχει χρησιμοποιήσει. Δεν πρόλαβε καμία κοπέλα δυστυχώς” πρόσθεσε.

“Κάθε φορά ακούμε και κάτι που λες ‘αν είναι δυνατόν’. Είναι δυνατόν να ακούμε ότι γίνεται έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα και να μη προλαβαίνει κανείς να δώσει βοήθεια σε αυτή την κοπέλα; Δηλαδή και θράσος από τους ίδιους τους δράστες, γιατί τι να φοβηθούν; Σκεφτείτε ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα με τόσο στείρο σύστημα που έχουμε“ σχολίασε, αναφερόμενη στη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.

“Tα ζούμε και τα ξαναζούμε. Δεν ξέρουμε πόσες φορές θα τα ξαναζήσουμε και αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης” τόνισε.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pasok
Διάλογος ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και Εκδοτικών Συλλόγων ​για το Πολλαπλό Σχολικό Βιβλίο
ΠΑΣΟΚ: Να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την υλοποίηση ουσιαστικού Πολλαπλού Σχολικού Βιβλίου
Διάλογος ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και Εκδοτικών Συλλόγων ​για το Πολλαπλό Σχολικό Βιβλίο