Νοσοκομείο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρώτα θα επιλεγούν οι διοικητές και υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών ώστε, στη συνέχεια, οι νέοι ΥΠΕάρχες να συμμετάσχουν στις επιτροπές επιλογής για τις νέες διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας.

Συνολικά 1.034 υποψήφιοι έλαβαν μέρος στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ για τις θέσεις διοικητών, αναπληρωτών διοικητών και υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των δημόσιων νοσοκομείων.

Η εξέταση αυτή (το τεστ δεξιοτήτων) του ΑΣΕΠ, γίνεται βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου και αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στη διαδικασία επιλογής καθώς οι 15 πρώτοι υποψήφιοι (με την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ δεξιοτήτων) για κάθε θέση περνούν στην επόμενη φάση. 

Το ποσοστό συμμετοχής στον διαγωνισμό «άγγιξε» το 94% (μετείχαν οι 1.034 από τους 1.101 που υπέβαλαν αίτηση για τις συνολικά 173 θέσεις σε ΥΠΕ και νοσοκομεία).

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα περάσουν οι 15 πρώτοι υποψήφιοι (με την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ δεξιοτήτων) για κάθε θέση. Θα ακολουθήσει η μοριοδότηση των τυπικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας τους και οι πρώτοι 7 θα κληθούν σε συνέντευξη από την αρμόδια επιτροπή επιλογής, υπό το ΑΣΕΠ.

Πρώτα θα επιλεγούν οι διοικητές και υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών ώστε, στη συνέχεια, οι νέοι ΥΠΕάρχες να συμμετάσχουν στις επιτροπές επιλογής για τις νέες διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οργή στη Βρετανία για σαδίστρια βρεφονηπιοκόμο που κακοποιούσε συστηματικά μωρά και νήπια
Οργή στη Βρετανία: Σαδίστρια βρεφονηπιοκόμος κακοποιούσε βρέφη, απελάθηκε στους 14 μήνες (Σκληρό βίντεο)
Η 23χρονη είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια για τη συστηματική κακοποίηση 21 βρεφών και νηπίων, όμως αποφυλακίστηκε έπειτα από μόλις 14 μήνες κράτησης
Οργή στη Βρετανία: Σαδίστρια βρεφονηπιοκόμος κακοποιούσε βρέφη, απελάθηκε στους 14 μήνες (Σκληρό βίντεο)
Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
H εκπαιδευτικός ένιωθε μόνη και απροστάτευτη απέναντι σε ένα φορτίο που ξεπερνούσε τα όρια της καθημερινής διοικητικής ευθύνης. Αυτοκτονία...
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα
Εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συμμετοχή του Παύλου Πολάκη στα όργανα μετά τη διαγραφή του
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα