nikos-gkatsis
Το δραματικό «κατηγορώ» του πατέρα - Ο 27χρονος στρατιώτης Νίκος Γκάτσης άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά το χειρουργείο στο 424 ΣΝΘ, παρότι η αρχική διαβεβαίωση ήταν πως… όλα πήγαν καλά

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 κηδεύτηκε ο 27χρονος Νίκος Γκάτσης, στρατιώτης με καταγωγή από την Καρδίτσα, ο οποίος υπηρετούσε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα. Ο 27χρονος έχασε την ζωή του μετά την εγχείρηση στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης.

Από τότε και μέχρι σήμερα απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο τον γιο τους ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, ζητούν οι γονείς του 27χρονου Νίκου Γκάτση.

Τρεις ώρες αφότου βγήκε από το χειρουργείο του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έχοντας υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης θυρεοειδούς και καθαρισμού λεμφαδένων κι ενώ είχαν τη διαβεβαίωση ότι όλα είχαν πάει καλά, ο νεαρός πέθανε.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή-τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, ο θάνατος επήλθε από εσωτερική αιμορραγία: διαπιστώθηκε ότι μία φλέβα ήταν διπλοραμμένη, ενώ είχε κοπεί και αρτηρία, η οποία δεν ήταν καν ραμμένη.

Την είδηση δημοσιεύει σε ένα πλούσιο ρεπορτάζ στο "Πρώτο Θέμα" η έγκυρη δημοσιογράφος Ματίνα Ηρειώτου.

Η οικογένεια καταγγέλλει ιατρικά λάθη και έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ωστόσο, σχεδόν έξι μήνες μετά δεν υπάρχει ακόμη η ιατροδικαστική έκθεση από τον ιατροδικαστή του Δημοσίου για έναν λόγο που ανήκει στη σφαίρα του παραλόγου: η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης δεν έχει σύμβαση με εργαστήρια που διενεργούν ιστολογικές εξετάσεις και έτσι τα σχετικά δείγματα βρίσκονται στο… ψυγείο μαζί με δεκάδες άλλα που αφορούν υποθέσεις, οι οποίες επίσης λιμνάζουν.

«Το παιδί μου έκανε μια δουλειά που αγαπούσε, ήταν ερωτευμένο, χαιρόμασταν με τη χαρά του. Ετοιμαζόταν για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, αλλά έπρεπε πρώτα να τελειώσει με τον Στρατό… Εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή του».

Ο κ. Αρης Γκάτσης, καθηγητής Φυσικής από την Καρδίτσα και πατέρας του Νίκου, περιγράφει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του παιδιού του.

Ο ίδιος λέει ότι ο χρόνος έχει σταματήσει και η ζωή της οικογένειάς του κινείται γύρω από τα «γιατί» και τα «αν» που άφησε πίσω ο θάνατος του Νίκου.

«Το παιδί μου έκανε μια δουλειά που αγαπούσε, ήταν ερωτευμένο, χαιρόμασταν με τη χαρά του. Ετοιμαζόταν για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, αλλά έπρεπε πρώτα να τελειώσει με τον Στρατό… Εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή του». 

Η οικογένεια έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία, η οποία διαβιβάστηκε για την προκαταρκτική στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο, έξι μήνες μετά ο φάκελος δεν μπορεί να προχωρήσει τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και για τη διεξαγόμενη ΕΔΕ στον Στρατό, αφού δεν υπάρχει ακόμη ιατροδικαστική έκθεση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος είναι εξωφρενικός: όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος, δεν υπάρχει σύμβαση εργαστηρίου με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία και κατά συνέπεια δεν μπορούν να ολοκληρωθούν και να ενταχθούν στην έκθεση οι ιστολογικές εξετάσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poreia
Εκδικητικές διώξεις φοιτητών
«Η υπόθεση ξεκίνησε την Τετάρτη 28 Μαρτίου, όταν ο πρόεδρος του Τμήματος των Πολιτικών Μηχανικών, Αθανάσιος Τριανταφύλλου, έστειλε μέιλ σε μέλη του...
Εκδικητικές διώξεις φοιτητών
Παιδικός σταθμός
Γιαννιτσά: Δασκάλα κούρεψε 5χρονο μαθητή με το ζόρι - Θα διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό
Η δασκάλα του παιδιού το… κούρεψε, επειδή δεν της άρεσε το μήκος και το σχήμα του μαλλιού του παιδιού
Γιαννιτσά: Δασκάλα κούρεψε 5χρονο μαθητή με το ζόρι - Θα διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό