τεμπη ονόματα νεκρών
Η εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων η δημιουργία μνημείου για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, ύστερα από την εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας ανέφερε: «Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη συνέβη η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στα χρονικά της ελληνικής ιστορίας. Χάθηκαν 57 συνάνθρωποι μας, στην πλειονότητά τους νέα παιδιά, και τραυματίστηκαν άλλοι 85. Οι συγγενείς και οι οικείοι των επιβατών δίνουν από την πρώτη στιγμή μια απολύτως άνιση μάχη απέναντι στην απώλεια, ζητώντας συγχρόνως σθεναρά και επίμονα την ανάδειξη της αλήθειας, την απονομή δικαιοσύνης και τη δικαίωση των ανθρώπων τους.

Από την πρώτη στιγμή που διαδόθηκε η θλιβερή είδηση, ολόκληρη η χώρα ταυτίστηκε με τα πρόσωπα αυτά θρηνώντας βουβά για το χαμό, την ασύλληπτη οδύνη, τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ολέθριες παθογένειες ενός ανεπαρκούς κρατικού μηχανισμού.

Ένα χρόνο και πλέον μετά την τραγωδία, ο Δήμος Αθηναίων με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στους οικείους τους, επιθυμεί να τιμήσει την μνήμη τους και να ενώσει τη φωνή του με όλους αυτούς που διεκδικούν απόδοση δικαιοσύνης και ένα κράτος ασφαλές και δίκαιο.

Δεσμευόμαστε, λοιπόν, ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημείο, που θα τιμά τη μνήμη των συνανθρώπων μας και θα διατηρεί άσβεστη την ανάγκη για αλήθεια, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Η επιλογή της τοποθεσίας, καθώς και το είδος του μνημείου θα αποφασισθεί από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεννόηση με τον Σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, με τον οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία συνάντηση.

Ευελπιστούμε η πρωτοβουλία μας αυτή να αποτελέσει μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον προσωπικό και συλλογικό πόνο, που προκάλεσε το δυστύχημα, αλλά και να καταδείξει ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι παρών στην προσπάθεια για αλήθεια, δικαιοσύνη και ασφάλεια».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Νέα τμήματα για την επιμόρφωση SUB.8 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών
Ανοίγει στις 26 Ιανουαρίου πλατφόρμα του ΙΕΠ για το SUB.8: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τις αιτήσεις
ΙΕΠ: Νέα τμήματα για την επιμόρφωση SUB.8 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»
«Όχι στην εξάντληση της αυστηρότητας για τις συγχωνεύσεις σχολείων» - Η Υπουργός Παιδείας για το «λουκέτο» στις σχολικές επιτροπές, τις άγονες...
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ιδρύεται πρότυπη Πανεπιστημιακή Κλινική Μαιευτικής
Αναβάθμιση στην εκπαίδευση των μαιών και τη φροντίδα της γυναίκας: Πώς θα λειτουργεί η νέα Πανεπιστημιακή Κλινική του ΠΑΔΑ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ιδρύεται πρότυπη Πανεπιστημιακή Κλινική Μαιευτικής