Γκαλερί
Δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 28 Μαρτίου, σε εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα σήμερα την Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Δωρεάν εικαστική έκθεση για τα “Αθώρητα”

Τον τίτλο «Αθώρητα», αυτά που δεν μπορούν να ιδωθούν, έδωσε στη νέα του δουλειά του ο ζωγράφος Γιώργος Παστάκας, η οποία φιλοξενείται στον χώρο τέχνης artworx, που δημιούργησαν η Μαρία Ξανθάκου και η Ιζαμπέλα Φρανσές στην Κηφισιά.  Μια ζωγραφική πάλλουσα, αγέρωχη, γεμάτη μεταφυσικά στοιχεία για τα Αθώρητα, που όμως ο καλλιτέχνης μάς φανερώνει με την τέχνη του, που εφορμάται  από έναν ακατανίκητο πόθο για ζωή. Μέχρι τις 9 Απριλίου με ελεύθερη είσοδο στην Γκαλερί artworx (Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά – 1ος όροφος- τηλ. 2106236721).

 

Δωρεάν έκθεση τέχνης στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Μαρίνα Γκενάντιεβα “Αέρινα Περάσματα” από την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, (18.00 – 21.00). Ο Τάκης Κουμπής αναφέρει για τα έργα της Μαρίνας Γκενάντιεβα: ” “Η Νεκρή Ζώνη της Κύπρου ως ενέργημα εικόνας”.

Η Νεκρή Ζώνη ορίζεται από το 1974 ως προέκταση της Πράσινης Γραμμής που προσλαμβάνει την ονομασία και τη γεωπολιτική της διάσταση από την οπτική χάραξη της πράσινης μολυβιάς του βρετανού υποστράτηγου Peter Young στον χάρτη της Λευκωσίας. Πρόκειται για την εναρκτήρια χειρονομία που προηγείται του γεωπολιτικού διαχωρισμού προσδίδοντας προτεραιότητα στο πεδίο του εμφανισμού της οπτικής χάραξης και της ουδέτερης ζώνης. Ως εκ τούτου, το έδαφος της Μεσαορίας ανάμεσα στα όρη Τρόοδος και Πενταδάκτυλος χαρακτηρίζεται από την απαγόρευση διέλευσης ανθρώπων, δημιουργώντας ακουσίως μια αρχέγονη Φύση, μια παράδοξη Εδέμ, έναν ζωικό-φυτικό μη-τόπο, ο οποίος υποδέχεται ορισμένα από τα σπανιότερα είδη ενδημικών και απειλούμενων φυτών και ζώων.

 

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Μαρίνα Γκενάντιεβα "Αέρινα Περάσματα"

Αυτή η παράδοξη Φύση επαναθέτει το ερώτημα της φυσικής συνθήκης του οπτικού έργου και καλεί την τέχνη να δείξει τους ορατούς αλλά αδιάκριτους δρόμους, τις αόρατες διελεύσεις των ορίων, τα περάσματα που συνενώνουν τα ίχνη ανθρώπων, φυτών και ζώων, προσφέροντας στην τέχνη τη μοναδική δυνατότητα εξάλειψης του διαχωρισμού ανάμεσα στις μορφές της Φύσης και τα έργα της οπτικής τέχνης.

Δωρεάν συναυλία από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών

H Ένωση Ελλήνων Μουσουργών παρουσιάζει συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών για δύο πιάνα, για σόλο πιάνο, για βιολοντσέλο – πιάνο και για 2 πιάνα & βιολοντσέλο, τα οποία στην πλειονότητά τους θα ερμηνευθούν σε πρώτη εκτέλεση.  Ερμηνεύουν οι: Μαρσέλα Μπινέρη-Μπάσσιου, βιολοντσέλο / Έλενα Λαζαρέτου, πιάνο / Ειρήνη Τσακίρη, πιάνο.

“Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη” – Δωρεάν έκθεση στη Sianti Gallery

Στη Sianti Gallery παρουσιάζεται η αναδρομική έκθεση “Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη” από την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, (ώρα 19.00) “Sianti Gallery” σε επιμέλεια Μαρίας Γιαγιάννου.

Η έκθεση τιμά τα πενήντα χρόνια (1974-2024) δημιουργίας του σπουδαίου καλλιτέχνη, κατά την διάρκεια των οποίων εμπνέεται ακαταπόνητος νέες εικαστικές προσεγγίσεις του κόσμου, έχοντας παρουσιάσει μέχρι σήμερα 88 ατομικές εκθέσεις και αναρίθμητες ομαδικές παγκοσμίως, τα ζωγραφικά, γλυπτικά και χαρακτικά του έργα. Η χρωματική μαεστρία, η σχεδιαστική λεπτομέρεια, οι απρόβλεπτες γλυπτικές συνθέσεις και οι περιπετειώδεις ζωγραφικές μεταμορφώσεις, είναι μερικές από τις αρετές που καθιέρωσαν τον Απόστολο Γιαγιάννο στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η έκθεση, σε επιμέλεια της κόρης του Μαρίας Γιαγιάννου, εστιάζει στα είκοσι πιο πρόσφατα έτη της δουλειάς του Απόστολου Γιαγιάννου, παρουσιάζοντας δείγματα από δέκα εικαστικές ενότητες σε μια περιεκτική αναδρομή που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο και επιτρέπει μια ματιά στην Ιστορία του δημιουργού, όχι ως ένα ήσυχο κομμάτι κάποιου Αρχείου, αλλά ως ενεργή παρακαταθήκη για το Μέλλον.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pasok
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εγκλωβισμό πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών: «Πλήγμα για το δημόσιο πανεπιστήμιο»
«Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τα φαινόμενα βίας»
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εγκλωβισμό πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών: «Πλήγμα για το δημόσιο πανεπιστήμιο»
Γιάννης Καλλιάνος
Νέα ανάρτηση Καλλιάνου στην κηδεία του πατέρα του: «Όλα θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης για να ανακουφιστεί η ψυχούλα του»
Γιάννης Καλλιάνος: «Η αλήθεια θα λάμψει προς τιμήν της μνήμης του πατέρα μου»
Νέα ανάρτηση Καλλιάνου στην κηδεία του πατέρα του: «Όλα θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης για να ανακουφιστεί η ψυχούλα του»