«Δεν κατάφερε να κάνει την κόρη μου βίζιτα» – Νέες μαρτυρίες για το κύκλωμα μαστροπείας μαθητριών
Λεφτά, κοκαΐνη και τατουάζ για «αντάλλαγμα»

Μήνυμα στους γονείς να παλέψουν για τα παιδιά τους και να τα βοηθήσουν να σωθούν από τα κυκλώματα που θέλουν να τα εκμεταλλευτούν, στέλνει μία μητέρα που η κόρη της προσεγγίστηκε από μέλη του κυκλώματος μαστροπείας.

Η μητέρα, που κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κόρη της, υποστήριξε ότι η 25χρονη «εγκέφαλος» του κυκλώματος έβαζε την κόρη της ακόμη και να κλέβει.

«Δεν κατάφερε να κάνει την κόρη μου βίζιτα. Η μικρή μου ευτυχώς αντιστάθηκε. Της είπε: ΟΧΙ! Της είπε δεν θέλει να κάνει αυτό το πράγμα. Όμως της έκανε πρόταση και της είπε να της δίνει 50 ευρώ από κάθε πελάτη που θα πηγαίνει. Όμως η κόρη μου αντιστάθηκε. Δεν κατάφερε να την κάνει βίζιτα. Εγώ ήθελα να βοηθήσω μια άλλη μαμά, μετά βρέθηκαν άλλες 6 μητέρες, άλλες 6 οικογένειες. Πέρα από βίζιτες, έβαζε τα κορίτσια να κλέβουν. Η δικιά μου είναι άχρηστη για να κλέβει. Όμως μαζί με τους άλλους – γιατί μέσα είναι και Ρομά- της κατέστρεψαν το ποινικό μητρώο. Συνέχεια την μικρή μου την έπιανε η Αστυνομία. Αφού δεν το έχει το κορίτσι μου, δεν ξέρει να κλέβει. Ήξερα ότι την έχουν μπλέξει και την κατηγορούν χωρίς λόγο αυτοί για να βγουν λάδι», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η μητέρα.

«Είχα ζητήσει να ανοίξει ο φάκελος της 25χρονης από πριν. Έκαναν παρέα με την “Λορέλα” (σσ. την «εγκέφαλο» του άλλου κυκλώματος μαστροπείας ανηλίκων που εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο)», τόνισε και πρόσθεσε: «Εδώ είναι χώρα σας, εγώ είμαι φιλοξενούμενη εδώ. Παλέψτε Έλληνες για το μέλλον των παιδιών σας. Σώστε τα απ’ αυτούς τους ανθρώπους. Είναι κι άλλοι στο κύκλωμα που δεν έχουν ακόμη λογικά εντοπιστεί. Όσες μητέρες τα κοριτσάκια τους έχουν πέσει θύματα να βγουν να μιλήσουν».

Λεφτά, κοκαΐνη και τατουάζ για «αντάλλαγμα»

Ως «εγκέφαλος» του νέου αυτού κυκλώματος μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών, φέρεται μία 25χρονη με το όνομα «Μαρία», η οποία στρατολογούσε τα ανυποψίαστα θύματά της, τους έκλεινε ραντεβού με «πελάτες», πολλές φορές συνόδευε τις ανήλικες και έπαιρνε μέρος των χρημάτων που έβγαζαν.

Τουλάχιστον επτά ανήλικες είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα όσα είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, κάποιοι από τους άνδρες που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα κορίτσια τους έδιναν ως «αντάλλαγμα» κοκαΐνη ή τους έκαναν δωρεάν ένα… τατουάζ μετά από κάθε ερωτική πράξη.

Τα παιδιά προσεγγίζονταν από το φιλικό τους περιβάλλον, ενώ οι οικογένειές τους δεν γνώριζαν τα όσα συνέβαιναν, τόνισε η κ. Δημογλίδου. Σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες της αστυνομίας, προκύπτει ότι η δράση του κυκλώματος είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2023, ενώ υπάρχουν συνομιλίες που δείχνουν ότι οι «πελάτες» γνώριζαν πως επρόκειτο να συνευρεθούν με ανήλικα κορίτσια.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα, κι άλλοι δράστες ή άλλα παράλληλα κυκλώματα πορνείας ανήλικων κοριτσιών, σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κοινά σημεία και με την υπόθεση του κυκλώματος της «Λορέλας», που εξαρθρώθηκε πριν από δύο μήνες. Και στα δύο κυκλώματα οι «εγκέφαλοι» ήταν γυναίκες, υπάρχουν δύο κοινά θύματα αλλά και ένας κοινός κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να διευκόλυνε τις ανήλικες στην ανεύρεση «πελατών».

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας που προωθούσε στην πορνεία ανήλικα κορίτσια , συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.  Οι έμπειροι αξιωματικοί γνωρίζουν καλά ότι τα κυκλώματα αυτά έχουν πολλά πλοκάμια.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα κινητά και οι συνομιλίες που είχαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλες διασυνδέσεις  με πρόσωπα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» και τα κινητά των ανήλικων κοριτσιών προκειμένου να διασταυρώσουν αν και ποιοι εμπλέκονται.

Συνολικά έχουν συλληφθεί έξι άτομα, ενώ «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται να είναι μία 25χρονη. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, ενώ χθες το απόγευμα συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα με εντάλματα που ίσχυαν σε βάρος τους και θα οδηγηθούν και εκείνοι αρμοδίως στον εισαγγελέα.

Η καταγγελία που ξετύλιξε το «κουβάρι» της φρίκης

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τη μεγαλύτερη αδελφή μίας από τις επτά ανήλικες, που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα μαστροπείας. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Οκτώβριο η 22χρονη καταγγέλλουσα ανέφερε στις Αρχές, ότι κατόπιν ελέγχου που διενήργησε στο κινητό τηλέφωνο της 16χρονης -τότε- αδελφής της, εξαιτίας συχνών εξόδων της από το σπίτι τους και μάλιστα βραδινές ώρες, διαπίστωσε συνομιλίες της, στα social media, με έναν άνδρα ο οποίος της πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό, στην οποία, όπως προέκυψε από νεότερες συνομιλίες τους όντως πήγε, συνοδευόμενη από φίλη της.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, η 25χρονη «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ιδίως από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα, έχοντας αναπτύξει φιλική σχέση με τουλάχιστον επτά ανήλικες 15-17 ετών τις διευκόλυνε στην εύρεση «πελατών» για πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις, εξωθώντας τα κορίτσια στην πορνεία και μέσω του κυκλώματος ενός οδηγού ταξί και άλλων μελών του κυκλώματος, τις οδηγούσαν σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής όπου γίνονταν τα ραντεβού.

Οι ανήλικες εισέπρατταν 200-400 ευρώ για τα ερωτικά ραντεβού και η 25χρονη απαιτούσε από αυτές 50-100 ευρώ, ως αμοιβή. Σύμφωνα με την καταγγελία της αδελφής του ενός από τα θύματα, η 25χρονη είχε εθίσει στα ναρκωτικά τα κορίτσια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μιχαλολιάκος
Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Τεράστια πρόκληση» - Η δήλωση των Αιγύπτιων ψαράδων θυμάτων της Χ.Α.
Δήλωση δικηγόρων των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου
Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Τεράστια πρόκληση» - Η δήλωση των Αιγύπτιων ψαράδων θυμάτων της Χ.Α.