Thumbnail
Η πρόγνωση από σήμερα Τρίτη μέχρι και το Σάββατο

Αλλάγη του καιρού με πιθανώς τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αργά το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η ΕΜΥ.

Όπως αναφέρεται στην πρόγνωση του καιρού, πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα στα δυτικά σταδιακά θα σταματήσουν. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχκά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα βόρεια 6, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά στα 7 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και τοπικά στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση από αύριο Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο

Για αύριο Τετάρτη αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά έως τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Ο καιρός από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα βελτιωθεί. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά έως τις πρωινές ώρες. Στη δυτική χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα με τοπικούς όμβρους στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη βόρεια χώρα και τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 16 με 17 και τοπικά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στην ανατολική χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δολοφονία Λυγγερίδη
Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου φερόμενου δράστη
Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία Λυγγερίδη
ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΠΟΣΥΠ σε γ.γ. ΥΠΑΙΘΑ για Α’ Κύκλο Κινητικότητας 2024: «Ασφυκτικές οι προθεσμίες» - Αίτημα για παράταση
«Οι θέσεις του Α΄ Κύκλου Κινητικότητας του 2024 που εγκρίθηκαν για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας υπερβαίνουν τις 1.200»
ΠΟΣΥΠ σε γ.γ. ΥΠΑΙΘΑ για Α’ Κύκλο Κινητικότητας 2024: «Ασφυκτικές οι προθεσμίες» - Αίτημα για παράταση
Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία
Ναρκωτικά σε σχολεία: 12 συλλήψεις – Χτυπούσαν μαθητή που δεν κατάφερε να πουλήσει ναρκωτικά
Απίστευτη καταγγελία μαθητή: Τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει τα ναρκωτικά σε μαθητές
Ναρκωτικά σε σχολεία: 12 συλλήψεις – Χτυπούσαν μαθητή που δεν κατάφερε να πουλήσει ναρκωτικά