ΕΦΚΑ
Το χάος δεν επικρατεί μόνο μπροστά αλλά και πίσω από το γκισέ.

Εν αναμονή υπογραφής της υπουργικής απόφασης που θα «επιστρέφει» τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ μέχρι 100 ευρώ σε καθεστώς πλήρους δικαιώματος ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, τα προβλήματα στον μεγάλο φορέα της χώρας συνεχίζονται συμπαρασύροντας σε μια συνθήκη καθημερινής τρέλας ασφαλισμένους και υπαλλήλους. Διότι το χάος δεν επικρατεί μόνο μπροστά αλλά και πίσω από το γκισέ.

Να πώς περιγράφει μια ενδεικτική εργάσιμη ημέρα ένας εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ:

«Mη μισθωτοί, καθ’ όλα εντάξει δεν ανανεώθηκαν (ως προς την ασφαλιστική τους ικανότητα). Ανεργοι του ΟΑΕΔ ανανεώθηκαν αλλά το σύστημα ΟΠΣ μετάνιωσε και ακύρωσε τις ανανεώσεις. Για τα έμμεσα μέλη του ΟΑΕΔ δεν το συζητάμε, τα ξέχναγε το σύστημα έτσι κι αλλιώς ανασφάλιστα εδώ και χρόνια. Είτε δεν τους ανανεώνει την ασφαλιστική τους ικανότητα ή τους ανανεώνει μέχρι τέλη Μαρτίου, μέσα Απριλίου. Ο,τι βολέψει, χωρίς κάποια λογική εξήγηση. Θα ανανεωθούν μετά, δεν θα ανανεωθούν; Iδού η απορία. Σε ό,τι αφορά την εγκύκλιο για τις προϋποθέσεις ασφάλισης στο 2024, να ξέρουμε κι εμείς πώς θα πορευτούμε, ούτε συζήτηση. Αν δεν πιάσει Απρίλης…».

Αλλά ακόμη και για τους συνεπείς οφειλέτες, που μια αναποδιά μπορεί να τους θέσει εκτός πλαισίου, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Να πώς περιγράφει αναγνώστης της «Εφ.Συν.» την περιπέτειά του ύστερα από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε εδώ και 4 χρόνια να εξυπηρετήσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων στον ΕΦΚΑ«Δεν είναι δυνατόν να προσπαθώ να είμαι συνεπής στις πληρωμές της ρύθμισης των 120 δόσεων εδώ και 4 χρόνια και ο ΕΦΚΑ να περιμένει την πρώτη “καθυστέρηση” πληρωμής για να με οδηγήσει εκτός ρύθμισης. Έχω πληρώσει μέχρι τώρα 47 δόσεις και κυριολεκτικά με μεγάλο αγώνα κρατούσα ανοιχτή τη ρύθμιση των 120 δόσεων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 (οριακά έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει τους 2 μήνες καθυστέρηση που δίνει ο νόμος), μέχρι που έφτασε η στιγμή ο ΕΦΚΑ να μου καταβάλει περίπου 1.000 ευρώ από “αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές”. Εκανα αίτηση καταβολής ή συμψηφισμού με τα χρωστούμενα τον Δεκέμβριο και πήρα μια ανάσα περιμένοντας την καταβολή. Αντ’ αυτού μετά 2 μήνες που ΔΕΝ έκανα τον συμψηφισμό ή την πίστωση και βλέποντας την πολυδιαφημιζόμενη νέα πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, διαπίστωσα ότι η ρύθμιση είναι “απολεσθείσα”. Τους τελευταίους 3 μήνες έχω τηλεφωνήσει πολλές φορές στο 1555, αλλά απάντηση για καταβολή ή συμψηφισμό δεν πήρα. Το μόνο που μου είπαν είναι να κάνω αίτηση “αναβίωσης” των 120 δόσεων, αλλά δύσκολα θα γίνει αποδεκτή».

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xylodarmos
Κακοποίησαν τις συζύγους τους: Δύο συλλήψεις – Ο ένας την έριξε στο έδαφος και ο άλλος τη χτύπησε
Δύο άνδρες επιτέθηκαν στις συζύγους τους και συνελήφθησαν
Κακοποίησαν τις συζύγους τους: Δύο συλλήψεις – Ο ένας την έριξε στο έδαφος και ο άλλος τη χτύπησε
tilekpaideusi
Έρευνα: Η τηλεκπαίδευση ενίσχυσε τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανισότητες
Έρευνα ΚΕΜΕΤΕ για την τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της πανδημίας - Μορφωτικές ανισότητες και συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα»
Έρευνα: Η τηλεκπαίδευση ενίσχυσε τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανισότητες