ΕΦΚΑ
Το χάος δεν επικρατεί μόνο μπροστά αλλά και πίσω από το γκισέ.

Εν αναμονή υπογραφής της υπουργικής απόφασης που θα «επιστρέφει» τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ μέχρι 100 ευρώ σε καθεστώς πλήρους δικαιώματος ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, τα προβλήματα στον μεγάλο φορέα της χώρας συνεχίζονται συμπαρασύροντας σε μια συνθήκη καθημερινής τρέλας ασφαλισμένους και υπαλλήλους. Διότι το χάος δεν επικρατεί μόνο μπροστά αλλά και πίσω από το γκισέ.

Να πώς περιγράφει μια ενδεικτική εργάσιμη ημέρα ένας εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ:

«Mη μισθωτοί, καθ’ όλα εντάξει δεν ανανεώθηκαν (ως προς την ασφαλιστική τους ικανότητα). Ανεργοι του ΟΑΕΔ ανανεώθηκαν αλλά το σύστημα ΟΠΣ μετάνιωσε και ακύρωσε τις ανανεώσεις. Για τα έμμεσα μέλη του ΟΑΕΔ δεν το συζητάμε, τα ξέχναγε το σύστημα έτσι κι αλλιώς ανασφάλιστα εδώ και χρόνια. Είτε δεν τους ανανεώνει την ασφαλιστική τους ικανότητα ή τους ανανεώνει μέχρι τέλη Μαρτίου, μέσα Απριλίου. Ο,τι βολέψει, χωρίς κάποια λογική εξήγηση. Θα ανανεωθούν μετά, δεν θα ανανεωθούν; Iδού η απορία. Σε ό,τι αφορά την εγκύκλιο για τις προϋποθέσεις ασφάλισης στο 2024, να ξέρουμε κι εμείς πώς θα πορευτούμε, ούτε συζήτηση. Αν δεν πιάσει Απρίλης…».

Αλλά ακόμη και για τους συνεπείς οφειλέτες, που μια αναποδιά μπορεί να τους θέσει εκτός πλαισίου, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Να πώς περιγράφει αναγνώστης της «Εφ.Συν.» την περιπέτειά του ύστερα από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε εδώ και 4 χρόνια να εξυπηρετήσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων στον ΕΦΚΑ«Δεν είναι δυνατόν να προσπαθώ να είμαι συνεπής στις πληρωμές της ρύθμισης των 120 δόσεων εδώ και 4 χρόνια και ο ΕΦΚΑ να περιμένει την πρώτη “καθυστέρηση” πληρωμής για να με οδηγήσει εκτός ρύθμισης. Έχω πληρώσει μέχρι τώρα 47 δόσεις και κυριολεκτικά με μεγάλο αγώνα κρατούσα ανοιχτή τη ρύθμιση των 120 δόσεων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 (οριακά έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει τους 2 μήνες καθυστέρηση που δίνει ο νόμος), μέχρι που έφτασε η στιγμή ο ΕΦΚΑ να μου καταβάλει περίπου 1.000 ευρώ από “αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές”. Εκανα αίτηση καταβολής ή συμψηφισμού με τα χρωστούμενα τον Δεκέμβριο και πήρα μια ανάσα περιμένοντας την καταβολή. Αντ’ αυτού μετά 2 μήνες που ΔΕΝ έκανα τον συμψηφισμό ή την πίστωση και βλέποντας την πολυδιαφημιζόμενη νέα πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, διαπίστωσα ότι η ρύθμιση είναι “απολεσθείσα”. Τους τελευταίους 3 μήνες έχω τηλεφωνήσει πολλές φορές στο 1555, αλλά απάντηση για καταβολή ή συμψηφισμό δεν πήρα. Το μόνο που μου είπαν είναι να κάνω αίτηση “αναβίωσης” των 120 δόσεων, αλλά δύσκολα θα γίνει αποδεκτή».

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!