μπισκοτα
Δείτε εδώ την εύκολη και νόστιμη συνταγή

Αυτά τα λεμονάτα μπισκότα βουτύρου είναι τόσο αφράτα και γευστικά, που θα γίνουν το νέο σας αγαπημένο σνακ ή επιδόρπιο.

Υλικά

125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 μέτριο λεμόνι
3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού ή βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

  • Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα μπολ μίξερ (ή σε ένα μεγάλο μπολ αν χρησιμοποιείτε χειροκίνητο μίξερ).
  • Αφήστε το αυγό και την κρέμα γάλακτος στον πάγκο μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και στρώστε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
  • Τρίψτε το ξύσμα από το λεμόνι και στύψτε το χυμό του λεμονιού μέχρι να έχετε 2 κουταλιές της σούπας.
  • Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη στο βούτυρο. Χτυπήστε με το εξάρτημα του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά, για περίπου 2 λεπτά, σταματώντας και ξύνοντας τα πλαϊνά του μπολ με μια σπάτουλα.
  • Προσθέστε το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το εκχύλισμα λεμονιού ή βανίλιας. Ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Το μείγμα μπορεί να φαίνεται σαν να έχει πήξει πολύ.
  • Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μόλις ενωθούν τα υλικά, για περίπου 1 λεπτό.
  • Με ένα κουτάλι, φτιάξτε μπισκότα σε ίσες μερίδες (1 κουταλιά της σούπας το καθένα – περίπου 36 μπισκότα συνολικά) και τοποθετήστε τα σε απόσταση 4 εκατοστών μεταξύ τους στα ταψιά (12 μπισκότα ανά ταψί).
  • Ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες των μπισκότων και να φουσκώσουν τα κέντρα, για περίπου 10 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Επαναλάβετε το ψήσιμο με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Πασπαλίστε ελαφρά τα μπισκότα με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη πριν τα σερβίρετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sintaksi_0.jpg
Αναβολή αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2030
Τα τρέχοντα όρια διατηρούνται, καθώς η πορεία του ασφαλιστικού συστήματος παραμένει σταθερή και οι δημογραφικοί δείκτες δεν απαιτούν άμεσες αλλαγές
Αναβολή αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2030
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Παρέμβαση της αστυνομίας ξανά στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Η θέση δε των εκπαιδευτικών και ακόμα περισσότερο των γονέων και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους (Σύλλογος Γονέων), οφείλει να είναι ΔΙΠΛΑ και όχι...
Παρέμβαση της αστυνομίας ξανά στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
douleia
Η νέα τάση που πληγώνει την αυτοπεποίθηση στην αγορά εργασίας
Το φαινόμενο του εργασιακού ghosting έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο συχνές εμπειρίες των υποψηφίων στην εποχή της ψηφιακής πρόσληψης.
Η νέα τάση που πληγώνει την αυτοπεποίθηση στην αγορά εργασίας