Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Διάσκεψη αποφάσισε η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης

Το πρωί της Τετάρτης (20/05/2024) ορίσθηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων να διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό».

Η Διάσκεψη, αποφάσισε η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 09:30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης και η συζήτηση επί του πορίσματος να οργανωθεί με τέσσερεις κύκλους ομιλητών-βουλευτών κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους.  Τον λόγο, επιπροσθέτως,  θα λάβουν φυσικά όσοι πολιτικοί αρχηγοί θα θελήσουν να τοποθετηθούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει υπουργός, ο οποίος θα οριστεί εάν και η όλη διαδικασία αποτελεί διαδικασία κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας.

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση των τριών κύκλων ομιλητών βουλευτών θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές. Ο  πρώτος κύκλος των ομιλητών-βουλευτών θα απαρτίζεται από τους βουλευτές των κομμάτων και τον ανεξάρτητο βουλευτής που αποτέλεσε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής. Στους επόμενους κύκλους θα συμμετέχουν 16 ομιλητές, στον κάθε κύκλο, αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση γίνεται τυπικά επί του πορίσματος που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (από τους βουλευτές της ΝΔ) αλλά κατά την συζήτηση το κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης θα εστιάζει στις τοποθετήσεις του στο πόρισμα που το ίδιο κατέθεσε και έχουν επισυναφθεί ως πορισματικές εκθέσεις στο Πόρισμα. 

Η τελική ψήφιση της Ολομέλειας, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, θα πραγματοποιηθεί με ονομαστική ψηφοφορία και απαιτείται για να εγκριθεί το Πόρισμα της Επιτροπής, να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νέα Αριστερά
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Καμία συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα – Το τελεσίγραφο στους «αμφιταλαντευόμενους»
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Πανελλαδικες εξετασεις
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Για ποιες σχολές «καταργούνται» ως προϋπόθεση – Η σκληρή ανακοίνωση της ΕΜΕ
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Η «παγίδα του Θουκυδίδη» στην αναφορά του Σι Τζινπίνγκ στον Ντόναλντ Τραμπ
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι
Ο Θουκυδίδης δεν λέει απλώς τι έγινε τότε. Λέει τι γίνεται πάντα: όταν η δύναμη χάσει το μέτρο της, γεννά φόβο, όταν ο φόβος γίνει νόμος, γεννά...
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι