Κοινωνία 0

Βουλή: Την Τετάρτη η συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής για τα Τέμπη

Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Διάσκεψη αποφάσισε η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης

Το πρωί της Τετάρτης (20/05/2024) ορίσθηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων να διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό».

Η Διάσκεψη, αποφάσισε η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 09:30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης και η συζήτηση επί του πορίσματος να οργανωθεί με τέσσερεις κύκλους ομιλητών-βουλευτών κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους.  Τον λόγο, επιπροσθέτως,  θα λάβουν φυσικά όσοι πολιτικοί αρχηγοί θα θελήσουν να τοποθετηθούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει υπουργός, ο οποίος θα οριστεί εάν και η όλη διαδικασία αποτελεί διαδικασία κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας.

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση των τριών κύκλων ομιλητών βουλευτών θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές. Ο  πρώτος κύκλος των ομιλητών-βουλευτών θα απαρτίζεται από τους βουλευτές των κομμάτων και τον ανεξάρτητο βουλευτής που αποτέλεσε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής. Στους επόμενους κύκλους θα συμμετέχουν 16 ομιλητές, στον κάθε κύκλο, αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση γίνεται τυπικά επί του πορίσματος που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (από τους βουλευτές της ΝΔ) αλλά κατά την συζήτηση το κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης θα εστιάζει στις τοποθετήσεις του στο πόρισμα που το ίδιο κατέθεσε και έχουν επισυναφθεί ως πορισματικές εκθέσεις στο Πόρισμα. 

Η τελική ψήφιση της Ολομέλειας, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, θα πραγματοποιηθεί με ονομαστική ψηφοφορία και απαιτείται για να εγκριθεί το Πόρισμα της Επιτροπής, να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία