ΜΙΧΟΣ
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σεπόλια. «Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», ένα απ' τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου για το βιασμό της 12χρονης έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης. Η οργή αυτή ξεχύθηκε, χθες απόγευμα της Τετάρτης, στους δρόμους των Σεπολίων, όπου πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γειτονιά του θύματος, με διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», «Σε μια κοινωνία γεμάτη απο φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν μαφιόζους βιαστές»

Οι διαμαρτυρόμενοι έγραψαν συνθήματα στα κατεβασμένα ρολά του μαγαζιού του βασικού κατηγορούμενου ενώ προκάλεσαν φθορές και στο διπλανό κατάστημα, επιρρίπτοντας ευθύνες για το γεγονός ότι το «έγκλημα» άργησε να αποκαλυφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν κόλαφος για τη μητέρα του 13χρονου πλέον κοριτσιού, αποδίδοντάς της  μαστροπεία, πορνογραφία και προτροπές στο κορίτσι να εκδίδεται μέσω αφόρητων πιέσεων και συναισθηματικού εκβιασμού.

Όσον αφορά τον Ηλία Μίχο, η εισαγγελέας της έδρας προτείνει να απαλλαγεί για τα πιο βαριά αδικήματα από τα επτά συνολικά που κατηγορείται. Δηλαδή, να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή. Ενοχή δείχνει και για τους 22 απ' τους 23 κατηγορούμενους ως «πελάτες».

Σήμερα Πέμπτη

Παράλληλα, έχει απευθυνθεί κάλεσμα για διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, Πέμπτη.

Αύριο Παρασκευή

Παράλληλα η Ένωση Γονέων 4ου Διαμερίσματος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μετρό Σεπολίων Παρασκευή 15 Μαρτίου, 6:30 μ.μ. με σύνθημα "Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα σε βάρος της 12χρονης"

Το κάλεσμα 

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα σε βάρος της 12χρονης

Μετρό Σεπολίων Παρασκευή 15 Μαρτίου, 6:30 μ.μ.

Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε κάθε άνθρωπο η πρόταση της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Μίχου λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από την περιοχή μας.

Σε μια περίοδο στην οποία παρακολουθούμε συνεχόμενες ειδήσεις κακοποίησης, βιασμών, μαστροπείας και άλλων κοινωνικών φαινομένων που εκφράζουν τη σήψη της κοινωνίας που ζούμε, δεν μπορούμε να καθόμαστε ως απλοί παρατηρητές να παρακολουθούμε την προσπάθεια να την βγάλουν λάδι οι υπαίτιοι φρικιαστικών εγκλημάτων σε βάρος παιδιών.

Καμία συγκάλυψη! Κανένας συμβιβασμός! Καμία ανοχή!

Απαιτούμε:

  • Να διερευνηθεί η έκταση του εγκλήματος, και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι με τις ανώτατες ποινές.

  • Την πλήρη στήριξη του θύματος και όλων θυμάτων.

  • Ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές σε κάθε σχολείο.

  • Ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία από επιστημονικούς κρατικούς φορείς για το φαινόμενο της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης.

  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών καθώς και για τη στήριξη τους.

  • Μέτρα στήριξης των άνεργων οικογενειών και ιδιαίτερα των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Αξιοπρεπείς μισθοί, συνθήκες κατοικίας, κ.α. ως βάση για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών.

  • Δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία τις απογευματινές ώρες, για να συμμετέχουν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας σε δημιουργικές δραστηριότητες.

  • Επαρκείς δημόσιες δομές παιδικής προστασίας, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για την ομαλή και σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Κόντρα στην παρακμή και την σαπίλα, παλεύουμε για να χτίσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, μπαίνοντας στον αγώνα για τα δικαιώματά των οικογενειών μας!

Εμπνέουμε τα παιδιά μας στα ιδανικά της αλληλεγγύης, της φιλίας, της αγάπης και της ομορφιάς του αγώνα για την ζωή που δικαιούνται!

Ένωση Γονέων 4ου Διαμερίσματος

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα