Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για την τρανσφοβική επίθεση

αστυνομία
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ελεύθερα αφέθηκαν τα άτομα που είχαν προσαχθεί για την τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι προσαχθέντες της επίθεσης στη συγκέντρωση κατά της τρανσοφοβίας στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Συμπλοκές

Υπενθυμίζεται ότι κουκουλοφόροι κινήθηκαν απειλητικά προς τους συγκεντρωμένους, με την περιφρούρηση της συγκέντρωσης να αντιλαμβάνεται τους σκοπούς των ατόμων και να σημειώνονται συμπλοκές.

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αναζητήσεις στην περιοχή και προσήγαγαν 16 άτομα, ως ύποπτα για την επίθεση. Στη συνέχεια, αφέθηκαν όλοι τους ελεύθεροι, καθώς δεν διαπιστώθηκε κάτι σε βάρος τους.

Η επίθεση

Η άνευ προηγουμένου ομοφοβική επίθεση έγινε λίγο μετά της 10 το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους, όταν ομάδα νεαρών που βρίσκονταν εκεί κινήθηκε εναντίον των δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που περνούσαν από το σημείο.

Τους έβριζαν με χυδαίο τρόπο, κάποιοι εξ αυτών τους πέταξαν μπουκάλια και άλλοι τους έφτυσαν.

Αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 25 προσαγωγές ατόμων και μετά την εξέτασή τους συνελήφθησαν οι 21, ανάμεσα σε αυτούς 11 ανήλικοι και 10 ενήλικες, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία