επίθεση Θεσσαλονίκη
Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά)

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι συλληφθέντες για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πρόκειται για 9 από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες οι οποίοι διώκονται για απειλή.

Οι 9 κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, παραμένουν υπό κράτηση και θα οδηγηθούν αύριο στα Δικαστήρια.

Τέλος, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον των γονιών των ανηλίκων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ανάμεσα στους 21 συλληφθέντες είναι 9 Έλληνες και 12 αλλοδαποί (με καταγωγή από την Αλβανία και τη Γεωργία).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ATM, επιδόματα, voucher
ΟΠΕΚΑ: «Σάρωμα» σε επιδόματα και voucher με το Εθνικό Μητρώο – Ποιοι χάνουν τις παροχές
Ποιοι χάνουν οριστικά τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ – Τα νέα τεκμήρια που «πετούν» εκτός χιλιάδες δικαιούχους
ΟΠΕΚΑ: «Σάρωμα» σε επιδόματα και voucher με το Εθνικό Μητρώο – Ποιοι χάνουν τις παροχές
Χάρης Δούκας
Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηναίων
Χάρης Δούκας: «Η Αθήνα επενδύει στη νέα γενιά και της δίνει φωνή»
Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηναίων
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: «Μαχαίρια» στη Χαριλάου Τρικούπη για τους συνέδρους – Αλχημείες και εσωκομματικοί διαξιφισμοί
Πολεμικό κλίμα στην Οργανωτική Γραμματεία με φόντο το συνέδριο της 27ης Μαρτίου - Η άμυνα της Χαριλάου Τρικούπη με αριθμούς και «παραγωγικό διάλογο»
ΠΑΣΟΚ: «Μαχαίρια» στη Χαριλάου Τρικούπη για τους συνέδρους – Αλχημείες και εσωκομματικοί διαξιφισμοί