rapid test eody
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της 6ης ΥΠΕ με τον ΕΟΔΥ μετά την ανίχνευση τριών κρουσμάτων μηνιγγίτιδας

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται από σήμερα το πρωί στην Πάτρα, μετά την ανίχνευση τριών κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου της ίδιας οροομάδας, σε φοιτητές των Πανεπιστημίων Πατρών και Πελοποννήσου. Το κλιμάκιο επισκέπτεται τα γραφεία της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας, όπου πραγματοποιείται σύσκεψη με τον διοικητή της Υ.ΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να εμβολιαστούν, έπειτα από ιχνηλάτηση, 20 επαφές των τριών φοιτητών που νόσησαν, ενώ το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις των φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν στα τμήματα όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα και θα χορηγήσει χημειοπροφύλαξη στις στενές, αλλά και τις ευρύτερες επαφές των κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας, αφού οι υγειονομικές αρχές έχουν τηρήσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το περιβάλλον είναι απολύτως ασφαλές».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητης
«Καμπανάκι» για την ασφάλεια στα σχολεία μετά τον τραυματισμό 5χρονου στον Εύοσμο
Οι γονείς ζητούν συνολικό έλεγχο υποδομών και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις μετά τα περιστατικά
«Καμπανάκι» για την ασφάλεια στα σχολεία μετά τον τραυματισμό 5χρονου στον Εύοσμο