rapid test eody
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της 6ης ΥΠΕ με τον ΕΟΔΥ μετά την ανίχνευση τριών κρουσμάτων μηνιγγίτιδας

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται από σήμερα το πρωί στην Πάτρα, μετά την ανίχνευση τριών κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου της ίδιας οροομάδας, σε φοιτητές των Πανεπιστημίων Πατρών και Πελοποννήσου. Το κλιμάκιο επισκέπτεται τα γραφεία της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας, όπου πραγματοποιείται σύσκεψη με τον διοικητή της Υ.ΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να εμβολιαστούν, έπειτα από ιχνηλάτηση, 20 επαφές των τριών φοιτητών που νόσησαν, ενώ το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις των φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν στα τμήματα όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα και θα χορηγήσει χημειοπροφύλαξη στις στενές, αλλά και τις ευρύτερες επαφές των κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας, αφού οι υγειονομικές αρχές έχουν τηρήσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το περιβάλλον είναι απολύτως ασφαλές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα