γιατρός
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME NEWS
Τι αλλάζει στον Προσωπικό Γιατρό

Πλέον η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το θεσμό του προσωπικού γιατρού επικεντρώνεται στη λειτουργική εφαρμογή των αλλαγών που έχουν ανακοινωθεί σε συνδυασμό με κάποιες νέες κινήσεις ενίσχυσης.

Ενίσχυση του Προσωπικού Γιατρού

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας ξεκινάει με την ενίσχυση του θεσμού του προσωπικού γιατρού, με τη δημιουργία μιας δεξαμενής γιατρών που αποτελείται από τους γιατρούς των δημόσιων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ προσωπικών γιατρών, τους νέους γιατρούς κατά το ένα έτος του «αγροτικού» τους και -το νέο στοιχείο- ιδιώτες γενικούς γιατρούς και παθολόγους για τους πολίτες που επιθυμούν να μείνουν στο δικό τους γιατρό, τον οποίο θα συνεχίσουν να πληρώνoυν ιδιωτικά.

Ο ιδιώτης γιατρός θα έχει πρόσβαση στον Ατομικό Φάκελο Υγείας ώστε να τον συμπληρώνει. Το υπουργείο Υγείας έχει έρθει σε συμφωνία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τις άλλες ενώσεις γιατρών για το συγκεκριμένο θέμα.

Τι αλλάζει

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας θα φροντίσει ώστε να υπάρξει κάλυψη για δωρεάν προσωπικό γιατρό και στις περιοχές που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Από τις νέες θέσεις που θα ανοίξουν ανά Δήμο, το 60% χρειάζεται να είναι στην Αττική και μετά στην Κεντρική Μακεδονία.

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), θα υπάρξει πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσωπικών γιατρών, ώστε να ανταποκριθούν στους δείκτες απόδοσης που τίθενται, ενώ θα γίνεται και αξιολόγηση με βάση τη γνώμη του ασθενούς.

Τέλος, όπως τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου από την ηγεσία του υπ. Υγείας, ιδρύονται 7 πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας τα οποία θα στελεχωθούν με 4 ή 5 μέλη ΔΕΠ σε ειδικότητες στον τομέα της προληπτικής ιατρικής. Επίσης, θα εγκατασταθούν εκεί οι σταθμοί τηλεϊατρικής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λάουρα Κοβέσι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Αίτημα άρσης ασυλίας για 11 βουλευτές
Στο μικροσκόπιο πρώην Υπουργός και Υφυπουργός για οργανωμένη απάτη με αγροτικά κονδύλια
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Αίτημα άρσης ασυλίας για 11 βουλευτές
Ιόνιος Ακαδημία
Ανησυχία φοιτητών - Κίνδυνος εκκένωσης της Κεντρικής Εστίας του Ιονίου Πανεπιστημίου
Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών/Φοιτητριών ζητά άμεσες απαντήσεις και στέγη για όλους
Ανησυχία φοιτητών - Κίνδυνος εκκένωσης της Κεντρικής Εστίας του Ιονίου Πανεπιστημίου
patronp.JPG
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών στον 4ο Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών συμμετείχε ενεργά στον 4ο Ημιμαραθώνιο Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε...

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών στον 4ο Ημιμαραθώνιο Πάτρας