τέμπη
«Δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο στα Τέμπη»

Αποκαλυπτική είναι η καταγγελία του πραγματογνώμονα Κώστα Λακαφώση, καθώς ανέφερε ότι πως στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο που υπάρχει για τα δυστυχήματα και ότι η σύγκρουση των δύο τρένων αντιμετωπίστηκε σαν ένα κοινό τροχαίο.

Ο πραγματογνώμονας ανέφερε στο Open: «Όταν έπεσε στο Γραμματικό το αεροπλάνο της Ήλιος οι δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν καν, γιατί υπήρχε αυστηρή περίμετρος, που φυλασσόταν 24 ώρες το 24ωρο επί εβδομάδες. Ο πρόεδρος της επιτροπής Τσολάκης είχε τον έλεγχο της περιμέτρου κι από εκεί και πέρα η αστυνομία, η πυροσβεστική και οι υπόλοιπες αρχές ήταν υπό τον έλεγχο του. Έπρεπε να αποδεσμεύσει την περιοχή ο Τσολάκης για να μπει ο οποιοσδήποτε ιδιώτης κι αυτό έγινε μετά από εβδομάδες. Το τελευταίο κομμάτι σηκώθηκε μετά από δύο μήνες. Αυτό θα έπρεπε να γίνει και στην περίπτωση μας».

Συμπλήρωσε επίσης, ότι «στα χαρτιά υπάρχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ που είναι μετεξέλιξη της παλιάς επιτροπής για τη διερεύνησή των αεροπορικών ατυχημάτων, αλλά δεν έχει προσωπικό να λειτουργήσει. Εκείνο το βράδυ το θέμα ανατέθηκε στην τροχαία Λάρισας που δεν έχει τον τρόπο να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο ζήτημα. Ξενύχτησαν, παιδεύτηκαν, αλλά ένας υπαστυνόμος της τροχαίας φτάνει μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει».

Κλείνοντας ο κος Λακαφώσης υπογράμμισε ότι «δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο γιατί η αντιμετώπιση ήταν σαν τροχαίο. Σαν να έχει τρακάρει φορτηγό με αυτοκίνητο και γρήγορα να μαζέψουμε».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα