τέμπη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο στα Τέμπη»

Αποκαλυπτική είναι η καταγγελία του πραγματογνώμονα Κώστα Λακαφώση, καθώς ανέφερε ότι πως στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο που υπάρχει για τα δυστυχήματα και ότι η σύγκρουση των δύο τρένων αντιμετωπίστηκε σαν ένα κοινό τροχαίο.

Ο πραγματογνώμονας ανέφερε στο Open: «Όταν έπεσε στο Γραμματικό το αεροπλάνο της Ήλιος οι δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν καν, γιατί υπήρχε αυστηρή περίμετρος, που φυλασσόταν 24 ώρες το 24ωρο επί εβδομάδες. Ο πρόεδρος της επιτροπής Τσολάκης είχε τον έλεγχο της περιμέτρου κι από εκεί και πέρα η αστυνομία, η πυροσβεστική και οι υπόλοιπες αρχές ήταν υπό τον έλεγχο του. Έπρεπε να αποδεσμεύσει την περιοχή ο Τσολάκης για να μπει ο οποιοσδήποτε ιδιώτης κι αυτό έγινε μετά από εβδομάδες. Το τελευταίο κομμάτι σηκώθηκε μετά από δύο μήνες. Αυτό θα έπρεπε να γίνει και στην περίπτωση μας».

Συμπλήρωσε επίσης, ότι «στα χαρτιά υπάρχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ που είναι μετεξέλιξη της παλιάς επιτροπής για τη διερεύνησή των αεροπορικών ατυχημάτων, αλλά δεν έχει προσωπικό να λειτουργήσει. Εκείνο το βράδυ το θέμα ανατέθηκε στην τροχαία Λάρισας που δεν έχει τον τρόπο να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο ζήτημα. Ξενύχτησαν, παιδεύτηκαν, αλλά ένας υπαστυνόμος της τροχαίας φτάνει μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει».

Κλείνοντας ο κος Λακαφώσης υπογράμμισε ότι «δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο γιατί η αντιμετώπιση ήταν σαν τροχαίο. Σαν να έχει τρακάρει φορτηγό με αυτοκίνητο και γρήγορα να μαζέψουμε».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

AUA_GIS_Congress report_slider.png
6ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον
Ολοκληρώθηκε με ισχυρό αποτύπωμα επιστήμης, καινοτομίας και εξωστρέφειας το 6ο GIS Congress του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ένα πολυδιάστατο...
6ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
ΟΙΕΛΕ: «Οι Πανελλαδικές πρέπει να διασφαλίζουν ισονομία και ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά»
Η Ομοσπονδία εύχεται καλή επιτυχία στους υποψηφίους, εκφράζοντας παράλληλα προβληματισμό για τις εκπαιδευτικές ανισότητες και το μέλλον του θεσμούς
ΟΙΕΛΕ: «Οι Πανελλαδικές πρέπει να διασφαλίζουν ισονομία και ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά»
εκπαιδευτικοι
Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν ανά ειδικότητα
Περισσότεροι από 130.000 εκπαιδευτικοί έκαναν αίτηση στους νέους πίνακες ΑΣΕΠ Γενικής Παιδείας - Πώς κατανέμονται ανά κλάδο και ειδικότητα
Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν ανά ειδικότητα