astinomia
Περνούσαν τα θύματά τους μέσα από την μηχανή του κιμά

Μετά από συνεργασία με την Interpol εξαρθρώθηκε, εγκληματική οργάνωση που αποτελείτο από μέλη της μαφίας του Μαυροβουνίου που δρουν σε όλη την Ευρώπη.

Μάλιστα στις έρευνες που έγιναν στην Ελλάδα συνελήφθη ένας 44χρονος Αλβανός που είχε αναλάβει υποστηρικτικό ρόλο σε δύο δολοφονίες και στην μεταφορά οπλισμού και εκτελεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκληματική οργάνωση βρίσκεται πίσω από τις μαφιόζικες εκτελέσεις αλλοδαπών που είχαν γίνει πριν τέσσερα χρόνια σε ταβέρνα στην Βάρη και σε αυτοκίνητο στην Κέρκυρα, που σχετίζονται με τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει στην Σερβία μεταξύ των δύο ισχυρών φατριών της μαφίας «Καβάτσκι» και «Σκάλιαρι».

Όπως αναφέρουν τα νέα στοιχεία οι εκτελεστές δεν δίσταζαν όχι μόνο να τεμαχίζουν τα θύματα που εκτελούσαν, αλλά τα περνούσαν από μηχανή του κιμά και στη συνέχεια τα πετούσαν σε ποτάμι γεμάτο ψάρια, προφανώς για να μην μείνει κανένα ίχνος τους όταν τους αναζητούσαν.

Το χρονικό των εκτελέσεων

Οι δύο άντρες που δολοφονήθηκαν μπροστά στα μάτια των παιδιών τους και των γυναικών τους την ώρα που γευμάτιζαν σε ταβέρνα στην Βάρη στις 19 Ιανουαρίου 2020, Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς από Σλοβενία και Μαυροβούνιο, ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι». Ο ένας από τους εκτελεστές προέκυψε πως ήταν μέλος της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης «Wagner».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016.

Το 2010 φέρεται να δημιουργήθηκε στο Μαυροβούνιο η εγκληματική οργάνωση «Kotor Clan» με δραστηριότητα τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έπειτα από μία απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία το 2014, τα μέλη της «Kotor Clan», διασπάστηκαν στις «Kavac» και «Skaljari» (τα ονόματα προέρχονται από δύο χωριά της επαρχίας του Kotor). Οι δύο αυτές ομάδες έδρασαν αυτόνομα, ενώ ταυτόχρονα πυροδοτήθηκε μία θανάσιμη διαμάχη μεταξύ των μελών τους, με αποτέλεσμα έως και σήμερα να έχουν διαπραχθεί περίπου 60 ανθρωποκτονίες τόσο στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη, τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.

Στις 23 Ιουλίου 2020, πραγματοποιείται πανομοιότυπο χτύπημα στο προαύλιο νοικιασμένης βίλας στην Νότια Κέρκυρα, με στόχους δύο γνωστούς στις διεθνείς διωκτικές Αρχές κακοποιούς που με πλαστά στοιχεία σλοβενικών Αρχών, παραθέριζαν στην περιοχή ως δήθεν τουρίστες.

Τα θύματα εντοπίστηκαν νεκροί και «γαζωμένοι» από σφαίρες μέσα σε αυτοκίνητο, στη θέση Κανούλι, στην περιοχή Χαλικούνα της Κέρκυρας.

Είχαν νοικιάσει την βίλα από τις 18 Ιουλίου και την είχαν «κλείσει» για δύο μήνες, ενώ κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Σλοβενίας. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στην βάση δεδομένων της Interpol, έδειξαν πως στην πραγματικότητα επρόκειτο για έναν 46χρονο και έναν 43χρονο, Σέρβο και Μαυροβούνιο αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν απασχολήσει τις διεθνείς διωκτικές Αρχές. Το ένα από τα δύο θύματα προέκυψε πως ήταν και μέλος της γνωστής διεθνικής οργάνωσης ληστών «Ροζ Πάνθηρες».

Σημειώνεται ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν έτοιμα  να χτυπήσουν ακόμα και σε γνωστό εμπορικό κέντρο των Βορείων Προαστίων που είχαν εντοπίσει τους στόχους κάτι που ευτυχώς απετράπη λόγω καθυστέρησης άφιξης του οπλισμού. Η εκτέλεση στη Βάρη έγινε με «συμβόλαιο θανάτου» έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ και στην Κέρκυρα έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos-aeras-mast.jpg
Καιρός: Με ισχυρούς βοριάδες ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα - Συναγερμός για τον κίνδυνο πυρκαγιών
Αίθριος καιρός σήμερα με υψηλές θερμοκρασίες - Βοριάδες έως 8 μποφόρ
Καιρός: Με ισχυρούς βοριάδες ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα - Συναγερμός για τον κίνδυνο πυρκαγιών
ναρκωτικα σχολειο
Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Οι ηχογραφημένες συνομιλίες "καίνε" - Σοκαριστικές απειλές σε μαθητές
Τους μαθητές προσέγγιζε η σπείρα δελεάζοντας τους με χρήματα. Στην συνέχεια όμως ο εφιάλτης άρχιζε όταν οι απειλές και οι εκφοβισμοί, αλλά και οι...
Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Οι ηχογραφημένες συνομιλίες "καίνε" - Σοκαριστικές απειλές σε μαθητές
Πιερρακάκης-Μητσοτάκης
Τα σημερινά θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου - Παρουσίαση από τον Υπουργό Παιδείας ερανιστικού νομοσχεδίου
Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
Τα σημερινά θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου - Παρουσίαση από τον Υπουργό Παιδείας ερανιστικού νομοσχεδίου
mitsotakis_pierrakakis
Υπουργικό Συμβούλιο: Νομοσχέδιο θα παρουσιάσει σήμερα ο Πιερρακάκης - Προ των πυλών μπόνους παραγωγικότητας
Επέκταση του μπόνους στο Δημόσιο - σύνδεση της αξιολόγησης με τα κίνητρα αποδοτικότητας 
Υπουργικό Συμβούλιο: Νομοσχέδιο θα παρουσιάσει σήμερα ο Πιερρακάκης - Προ των πυλών μπόνους παραγωγικότητας