Thumbnail
Οι εφευρέτες του air fryer αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

Από τότε που τα air fryers κατέκτησαν τις κουζίνες μας, έγιναν ο καλύτερος τρόπος να φτιάχνουμε υγιεινές και πεντανόστιμες τηγανιτές πατάτες με αισθητά λιγότερες θερμίδες.

Το μόνο πρόβλημα με την παρασκευή τους είναι να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ σωστού ψησίματος, αφράτου εσωτερικού και τραγανότητας. Και οι ειδικοί της Philips - ή αλλιώς οι εφευρέτες του airfryer- αποκάλυψαν στο Food Bible όλα τα μυστικά για να τις πετυχαίνετε τέλεια, κάθε φορά.

Ο σεφ της εταιρείας για τις φριτέζες αέρα, Martin Senders, σημείωσε: «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πατάτες ψήνονται ιδανικά στο airfryer – είτε είναι χοντροκομμένες, είτε λεπτές λωρίδες, είτε ροδέλες τσιπς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη βελτιώσετε το κλασικό και αγαπημένο πιάτο όλων». Ο ίδιος μοιράστηκε τα κορυφαία tips του που σίγουρα θα δοκιμάσουμε στο σπίτι.

Στεγνώστε καλά τις πατάτες σας

Όπως εξηγεί, το σκούπισμα με χαρτί κουζίνας των πατατών αφού κοπούν στο σχήμα που θέλετε, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Η απομάκρυνση της υγρασίας θα βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι, οι πατάτες θα γίνουν όσο το δυνατόν πιο τραγανές και παράλληλα θα διατηρήσουν την αφράτη υφή στο εσωτερικό τους.

Μη γεμίζετε υπερβολικά τον κάδο της φριτέζας

Μπορεί να φαντάζει πολύ δελεαστικό το ενδεχόμενο να βάλετε στο airfryer σας περισσότερες πατάτες απ΄ όσες χρειάζεται (ειδικά αν πεινάτε πολύ), ωστόσο η υπερφόρτωση του κάδου δεν είναι καλή ιδέα. Οι πάρα πολλές πατάτες μπορεί να εμποδίζουν την κυκλοφορία του αέρα σε όλο τον κάδο, αφήνοντάς σας με «πανιασμένες» πατάτες.

Ξεκινήστε το «χτίσιμο»

Αν χρειαστεί να ψήσετε μεγαλύτερη ποσότητα, υπάρχει μία πρακτική μέθοδος που εγγυάται τραγανές πατάτες κάθε φορά. Ο Martin συνιστά να «χτίζετε» τις πατάτες σας σε σχήμα σταυρού ή πλέγματος καθώς αυτό επιτρέπει στον καυτό αέρα της φριτέζας να κυκλοφορεί καλύτερα ανάμεσα στις πατάτες. Αυτό μπορεί να επιτρέψει επίσης να βάλετε περισσότερες πατάτες μέσα στον κάδο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να τηγανίσετε δύο παρτίδες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα