βρισια
Τι δείχνει νέα έρευνα

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο περιοδικό Language Sciences, απέδειξε κάτι πολύ ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που βρίζουν.

Ερευνητές του Marist College και του Massachusetts College of Liberal Arts έβαλαν εθελοντές να σκεφτούν και να πουν γρήγορα λέξεις πάνω σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως ζώα, λέξεις που αρχίζουν από συγκεκριμένο γράμμα και βρισιές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άνθρωποι που έγραψαν και είπαν πιο πολλές βρισιές ήταν οι ίδιοι που έδωσαν και πιο πολλές απαντήσεις στις άλλες κατηγορίες.

«Οι άνθρωποι που ξέρουν πιο πολλές λέξεις είναι αυτοί που ξέρουν και πιο πολλές βρισιές. Αυτό καταρρίπτει το μύθο που λέει πως οι άνθρωποι που βρίζουν το κάνουν επειδή δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν άλλες λέξεις», δήλωσε ο συγγραφέας και editor, Timothy Jay.

Έτσι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι που βρίζουν συχνά και το κάνουν σωστά (από άποψη γραμματικής) είναι πολύ πιο έξυπνοι από αυτούς που δεν βρίζουν καθόλου.

Τι άλλα οφέλη προσφέρουν οι βρισιές;

Μειώνουν τον πόνο Ο γνωστός συγγραφέας και ερευνητής, Richard Stephens, ήταν περίεργος να δει πώς επιδρούν οι βρισιές πάνω στον σωματικό πόνο. Πήρε, λοιπόν, κάποιους εθελοντές και τους ζήτησε να βάλουν το χέρι τους μέσα σε ένα μπολ με πολλά παγάκια. Ταυτόχρονα έπρεπε να επαναλάβουν μια λέξη της επιλογής τους. Αυτοί που επαναλάμβαναν μια βρισιά είχαν πολύ μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο από αυτούς που επαναλάμβαναν μια απλή συνηθισμένη λέξη.

Αυτό συνέβη επειδή οι βρισιές είναι σαν να ενεργοποιούν ένα συναίσθημα μέσα μας παρόμοιο με αυτό της επίθεσης. Έτσι η αδρεναλίνη αυξάνεται και ο πόνος μειώνεται.

Βοηθάνε στην κοινωνικοποίηση Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Leadership & Organization Development Journal έδειξε πως οι βρισιές φέρνουν πιο κοντά τους υπαλλήλους και δημιουργούν ανάμεσά τους ένα πιο ισχυρό δέσιμο. Συγκεκριμένα οι βρισιές που χρησιμοποιούνται ανάμεσα σε υπαλλήλους για να περιγράψουν τη δουλειά τους ή τη μέρα τους φαίνεται πως ενώνουν την ομάδα και χαλαρώνουν τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Όπως είδατε, λοιπόν, οι βρισιές προσφέρουν κάποια οφέλη στους ανθρώπους αλλά καλό είναι να τις χρησιμοποιείτε με σύνεση. Το να βρίζετε τους πάντες και τα πάντα δεν θα σας κάνει μόνο έξυπνους αλλά θα σας κάνει και μισητούς στο περιβάλλον σας και αυτό είναι σίγουρα κάτι που κανείς δεν το θέλει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγίδα, κεραυνος, βροχή
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»
«Καμπανάκι» από μετεωρολόγο Τσατραφύλλια για Λάρισα και Μαγνησία - Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»