Κουζίνα
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται υπάρχει ένα αντικείμενο στην κουζίνα σας που δεν είναι φαγώσιμο αλλά μπορεί να σας κάνει να πάθετε τροφική δηλητηρίαση.

Πράγματα όπως είναι το πλύσιμο των χεριών σας μετά το μαγείρεμα του κρέατος ή το τσεκάρισμα της ημερομηνίας λήξης τροφίμων ή το πλύσιμο του σφουγγαριού των πιάτων είναι δουλειές που φανταζόμαστε φροντίζετε να κάνετε ανελλιπώς. Δεν είναι, όμως, αρκετές.

Έρευνες έχουν δείξει πως στην κουζίνα μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερα μικρόβια απ' ότι στην τουαλέτα του σπιτιού.

Πιο συγκεκριμένα, μια πρόσφατη έρευνα του American Society for Microbiology έδειξε ότι από τις 100 πετσέτες κουζίνας που εξετάστηκαν μετά από ένα μήνα χρήσης, οι 49 είχαν αναπτύξει κάποια βακτήρια. Αυτό σημαίνει πως κινδυνεύετε να πάθετε τροφική δηλητηρίαση από τις πετσέτες της κουζίνας σας.

Αν είστε από αυτούς που χρησιμοποιούν πετσέτες η λύση για να μην κινδυνεύετε είναι μία: Πάρτε περισσότερες πετσέτες, έτσι ώστε να τις αλλάζετε πιο συχνά.

Πηγή: spirossoulis.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

4η Έκθεση για τα ΕΠΑΛ
«Επιλογή το ΕΠΑ.Λ.»: Η 4η Έκθεση Μαθητικών Έργων ανοίγει τις πύλες της στην Αθήνα
Μαθητική δημιουργία στο προσκήνιο – Έκθεση για την επαγγελματική εκπαίδευση στην Γ΄ Αθήνας
«Επιλογή το ΕΠΑ.Λ.»: Η 4η Έκθεση Μαθητικών Έργων ανοίγει τις πύλες της στην Αθήνα
Αρσεις ασυλίας: Live η συζήτηση στη Βουλή - Καραμανλής: «Αποφασισμένος να καθαρίσω το όνομά μου»
Αρσεις ασυλίας: Live η συζήτηση στη Βουλή - Καραμανλής: «Αποφασισμένος να καθαρίσω το όνομά μου»
Δείτε LIVE από τη Βουλή την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Αρσεις ασυλίας: Live η συζήτηση στη Βουλή - Καραμανλής: «Αποφασισμένος να καθαρίσω το όνομά μου»