Κουζίνα
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται υπάρχει ένα αντικείμενο στην κουζίνα σας που δεν είναι φαγώσιμο αλλά μπορεί να σας κάνει να πάθετε τροφική δηλητηρίαση.

Πράγματα όπως είναι το πλύσιμο των χεριών σας μετά το μαγείρεμα του κρέατος ή το τσεκάρισμα της ημερομηνίας λήξης τροφίμων ή το πλύσιμο του σφουγγαριού των πιάτων είναι δουλειές που φανταζόμαστε φροντίζετε να κάνετε ανελλιπώς. Δεν είναι, όμως, αρκετές.

Έρευνες έχουν δείξει πως στην κουζίνα μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερα μικρόβια απ' ότι στην τουαλέτα του σπιτιού.

Πιο συγκεκριμένα, μια πρόσφατη έρευνα του American Society for Microbiology έδειξε ότι από τις 100 πετσέτες κουζίνας που εξετάστηκαν μετά από ένα μήνα χρήσης, οι 49 είχαν αναπτύξει κάποια βακτήρια. Αυτό σημαίνει πως κινδυνεύετε να πάθετε τροφική δηλητηρίαση από τις πετσέτες της κουζίνας σας.

Αν είστε από αυτούς που χρησιμοποιούν πετσέτες η λύση για να μην κινδυνεύετε είναι μία: Πάρτε περισσότερες πετσέτες, έτσι ώστε να τις αλλάζετε πιο συχνά.

Πηγή: spirossoulis.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΒΕΡΙ
ΣΗΜΑ: Παρουσίαση του βιβλίου «Θάνατοι στη Χούντα» του Δημήτρη Βεριώνη, σήμερα 7.30μμ
Το έργο περιλαμβάνει πάνω από 250 συνεντεύξεις με οικεία πρόσωπα, 290 φωτογραφίες και άγνωστα ή δημοσιευμένα αρχεία, αποτυπώνοντας για πρώτη φορά...
ΣΗΜΑ: Παρουσίαση του βιβλίου «Θάνατοι στη Χούντα» του Δημήτρη Βεριώνη, σήμερα 7.30μμ