φτέρνισμα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στην περίπτωση του συγκεκριμένου άνδρα, η πίεση ήταν τόσο μεγάλη που άνοιξε μια τρύπα 2 επί 2 χιλιοστά στην τραχεία του

Ένας άνδρας στη Βρετανία έσκισε την τραχεία του, στην προσπάθειά του να κρατήσει φτέρνισμα, δημιουργώντας μια τρύπα στο σημείο και αποτέλεσε την πρώτη τέτοια περίπτωση που γίνεται παγκοσμίως γνωστή.

Το τραυματικό γεγονός συνέβη όταν ο άνδρας οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Ξαφνικά ένιωσε την ανάγκη να φτερνιστεί, λόγω μιας αλλεργικής ρινίτιδας, αλλά αντί να αφήσει το φτέρνισμα να ξεσπάσει, το έπνιξε σφίγγοντας τη μύτη του και κλείνοντας το στόμα του.

Αν κατά τη διάρκεια ενός φτερνίσματος, το στόμα και η μύτη είναι κλειστά, η πίεση που δημιουργείται στους ανώτερους αεραγωγούς του αναπνευστικού μπορεί να υπερβεί περισσότερο από 20 φορές την πίεση που κανονικά δημιουργείται κατά τη διάρκεια ενός φτερνίσματος.

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου άνδρα, η πίεση ήταν τόσο μεγάλη που άνοιξε μια τρύπα 2 επί 2 χιλιοστά στην τραχεία του.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο το όνομα στο νέο κόμμα του «ΕΛΑΣ»
ΕΛΑΣ: Το νέο επικοινωνιακό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα με επικεφαλής τη Θεώνη Κουφονικολάκου
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη: Τα βιογραφικά της ομάδας κρούσης για την επικοινωνία του ΕΛΑΣ
ΕΛΑΣ: Το νέο επικοινωνιακό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα με επικεφαλής τη Θεώνη Κουφονικολάκου