ilikiomeni
Στα 84 της χρόνια δουλεύει σκληρά στα θερμοκήπια για να βοηθήσει το γιο της !

Στα 84 της μπαίνει σε λίγες μέρες η ηρωίδα μάνα και γιαγιά Σοφία Κουτσελάκη, από την Ιεράπετρα, που αποφάσισε σε αυτή την ηλικία, να επιστρέψει στην αγροτική ζωή και να απασχοληθεί ως ''εργάτρια γης'' στις καλλιέργειες θερμοκηπιακής ντομάτας, βοηθώντας τον γιο της, σε μια περίοδο που οι εργάτες γης είναι δυσεύρετοι και εάν βρεθεί κάποιος το πιθανότερο είναι να μη γνωρίζει τα μυστικά και τον τρόπο της καλλιέργειας.

Όπως σημειώνει η neakriti.gr, η 84χρονη Σοφία Κουτσελάκη με τον σύζυγο της Γιάννη έχουν εργαστεί πολύ σκληρά στη ζωή τους για να βοηθήσουν τα τρία τους παιδιά. Ξενιτεύτηκαν και δούλεψαν οκτώ χρόνια στην Αυστραλία και επέστρεψαν για να εργαστούν στην Ιεράπετρα, εκείνη σαν μοδίστρα και ο σύζυγος της στην οικοδομή. Μετά από κάποια χρόνια αποφάσισαν να κατασκευάσουν θερμοκήπια κι έτσι μπήκαν στην παραγωγή των πρώιμων κηπευτικών μέχρι τη συνταξιοδότηση τους, οπότε τις καλλιέργειες συνέχισε ο 43χρονος σήμερα γιος τους Αντώνης Κουτσελάκης.

«Πονούνε τα χέρια, τα πόδια και η μέση. Αλλά τι να κάνουμε αφού πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας», λέει η ηρωίδα γιαγιά από την Ιεράπετρα Σοφία Κουτσελάκη

Στα 84 της μπαίνει σε λίγες μέρες η ηρωίδα μάνα και γιαγιά Σοφία Κουτσελάκη, από την Ιεράπετρα, που αποφάσισε σε αυτή την ηλικία, να επιστρέψει στην αγροτική ζωή και να απασχοληθεί ως ''εργάτρια γης'' στις καλλιέργειες θερμοκηπιακής ντομάτας, βοηθώντας τον γιο της, σε μια περίοδο που οι εργάτες γης είναι δυσεύρετοι και εάν βρεθεί κάποιος το πιθανότερο είναι να μη γνωρίζει τα μυστικά και τον τρόπο της καλλιέργειας.

Η 84χρονη Σοφία Κουτσελάκη με τον σύζυγο της Γιάννη έχουν εργαστεί πολύ σκληρά στη ζωή τους για να βοηθήσουν τα τρία τους παιδιά. Ξενιτεύτηκαν και δούλεψαν οκτώ χρόνια στην Αυστραλία και επέστρεψαν για να εργαστούν στην Ιεράπετρα, εκείνη σαν μοδίστρα και ο σύζυγος της στην οικοδομή. Μετά από κάποια χρόνια αποφάσισαν να κατασκευάσουν θερμοκήπια κι έτσι μπήκαν στην παραγωγή των πρώιμων κηπευτικών μέχρι τη συνταξιοδότηση τους, οπότε τις καλλιέργειες συνέχισε ο 43χρονος σήμερα γιος τους Αντώνης Κουτσελάκης.

Έτσι έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση καθόλου ευχάριστη, που, αντί οι ηλικιωμένοι πάνω από τα 65 με 70, να κάθονται να απολαμβάνουν τη σύνταξη τους, να αναγκάζονται να εργάζονται στα θερμοκήπια, για να βοηθούν τα παιδιά τους. Ο Θεός να τους έχει καλά. Τους ευχαριστούμε για όλα όσα μας έχουν προσφέρει και εύχομαι να ζούνε με υγεία πάρα πολλά ακόμη χρόνια», μας είπε ο 43χρονος Αντώνης Κουτσελάκης, δίνοντας ένα ακόμη γλυκύτατο φιλί σε αυτή την ηρωίδα μάνα της αγάπης και της προσφοράς.

giagia

Η Σοφία Κουτσελάκη με τρία παιδιά, τρία εγγόνια κι ένα δισέγγονο, περιμένει σε λίγο να υποδεχτεί το τέταρτο εγγόνι της κι αυτό τη γεμίζει χαρά, δύναμη και όρεξη για προσφορά.

«Δουλεύω ακόμα και τώρα που μπαίνω στα 84 μου χρόνια στο θερμοκήπιο του γιου μου, γιατί δεν βρίσκουμε εργάτες κι αν βρούμε που και που κάποιον το μεροκάματο που μας ζητά είναι πολύ υψηλό και η δουλειά που προσφέρει χωρίς εξειδίκευση είναι η μισή από τη δουλειά που κάνω εγώ ακόμη και σε αυτή την ηλικία... Η δουλειά για εμένα είναι ευχάριστη όταν ο καιρός είναι καλός αλλά είναι λίγο κουραστική. Πονούνε τα χέρια, τα πόδια και η μέση. Αλλά τι να κάνουμε αφού πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας», δηλώνει η ηρωίδα μάνα που δεν της αρέσει να περνά τη μέρα της με τις φίλες της πίνοντας καφεδάκι αλλά προσφέροντας έργο και βοήθεια στα παιδιά της.

Την στενοχωρεί όμως το γεγονός, ότι η δουλειά στο θερμοκήπιο παράγοντας πρώιμα κηπευτικά δεν αποδίδει την πρόσοδο που απέδιδε, πριν πολλά χρόνια, όταν ξεκινούσε να αναπτύσσεται ο κλάδος των θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Ιεράπετρα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα