odokatharistis
Ντρέπεται και η ντροπή: Κατηγόρησε το προσωπικό επειδή αρρωσταίνει, και όπως είπε «φέρνουν χαρτιά από γιατρούς» για να μην δουλέψουν, ενώ «αν ήταν ιδιωτική επιχείρηση δεν θα ήταν έτσι».

O σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων κατηγορεί τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών, Μάκη Χρυσοστόμου ότι «μιλώντας εξ ονόματος των εργολάβων συκοφάντησε το σύνολο των εργαζομένων τους οποίους ‘δεν μπορεί να τους βρει’ και οι οποίοι ‘πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται να δουλέψουν’ για να καταλήξει ότι ‘είναι στο χέρι των εργαζομένων αν θα μπει ιδιώτης. ο οποίος είναι πιο ακριβός από τις δημοτικές υπηρεσίες’, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε ‘είναι σχετικό το ακριβό και το φτηνό’».

Ο σύλλογος θεωρεί επίσης ότι «αντιδήμαρχοι-στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνουν στις εκλογές του Σωματείου ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να δυναμώσει η φωνή των εργοδοτών στο Διοικητικό Συμβούλιο για να περνάνε χωρίς καμιά αντίδραση τα σχέδια των εργολάβων. Καθώς το σχέδιο να βρουν δούρειους ίππους μέσα στους εργαζόμενους δεν φαίνεται να προχωρά, τώρα η δημοτική αρχή έφτασε να λέει ότι η πόλη έμεινε βρώμικη επειδή το σωματείο έκοβε την πίτα».

Τέλος, καλεί τον κ. Χρυσοστόμου «να μας δείξει έστω και έναν εργαζόμενο που έλειπε από το πόστο του τη μέρα που έκοβε την πίτα το Σωματείο. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι αν κατασυκοφαντεί μια φορά τους εργαζόμενους για να φέρει τους εργολάβους, θα κατασυκοφαντήσει δέκα φορές το σωματείο που είναι το στήριγμά τους ενάντια στους αγώνες για την ιδιωτικοποίηση».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων , αφού πρώτα μας κατηγόρησε ως κλέφτες για να βάλει την εταιρία φύλαξης που είχε συμφωνήσει, τώρα μας κατηγορεί ως τεμπέληδες για να καταλήξει ότι εξαιτίας μας θα βάλει -κι άλλους- εργολάβους στην καθαριότητα και θα επιβάλει ακόμα πιο ακριβά ανταποδοτικά στο λαό!

Να ντρέπεται και η ντροπή ήταν η συνέντευξη του Αντιδήμαρχου καθαριότητας ο οποίος μιλώντας εξ ονόματος των εργολάβων συκοφάντησε το σύνολο των εργαζομένων τους οποίους «δεν μπορεί να τους βρει» και οι οποίοι «πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται να δουλέψουν» για να καταλήξει ότι «είναι στο χέρι των εργαζομένων αν θα μπει ιδιώτης» «ο οποίος είναι πιο ακριβός από τις δημοτικές υπηρεσίες», αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι σχετικό το ακριβό και το φτηνό».

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε το προσωπικό επειδή αρρωσταίνει, και όπως είπε «φέρνουν χαρτιά από γιατρούς» για να μην δουλέψουν, ενώ «αν ήταν ιδιωτική επιχείρηση δεν θα ήταν έτσι».

Δεν περιμέναμε να παραδεχτούν ότι στους εργολάβους απολύονται οι εργάτες που γερνάν και αρρωσταίνουν. Η δημοτική αρχή μπορεί να κάνει ότι δεν ξέρει, ο λαός όμως γνωρίζει ότι στους εργολάβους των σκουπιδιών δεν υπάρχει εργαζόμενος άνω των 54 ετών όσο δηλαδή είναι ο μέσος όρος ηλικίας των εργατών στο Δήμο. Απαιτούμε, τουλάχιστον να σταθεί με τον ελάχιστο σεβασμό απέναντι στους εργάτες που σακατεύονται μέχρι τα γεράματα για να καθαρίζουν την πόλη.

Η δημοτική αρχή όμως, δια στόματος αντιδημάρχου, με καθαρό τρόπο «εδειξε» και το σωματείο, ως τον πραγματικό αντίπαλο στα σχέδια ιδιωτικοποίησης.

Εδώ και καιρό, αντιδήμαρχοι-στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνουν στις εκλογές του Σωματείου ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να δυναμώσει η φωνή των εργοδοτών στο Διοικητικό Συμβούλιο για να περνάνε χωρίς καμιά αντίδραση τα σχέδια των εργολάβων. Καθώς το σχέδιο να βρουν δούρειους ίππους μέσα στους εργαζόμενους δεν φαίνεται να προχωρά, τώρα η δημοτική αρχή έφτασε να λέει ότι η πόλη έμεινε βρώμικη επειδή το σωματείο έκοβε την πίτα.

Θα μπορούσαμε να καλέσουμε τον Αντιδήμαρχο να μας δείξει έστω και έναν (1) εργαζόμενο που έλειπε από το πόστο του τη μέρα που έκοβε την πίτα το Σωματείο. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι αν κατασυκοφαντεί μια φορά τους εργαζόμενους για να φέρει τους εργολάβους, θα κατασυκοφαντήσει δέκα φορές το σωματείο που είναι το στήριγμά τους ενάντια στους αγώνες για την ιδιωτικοποίηση.

Γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο το σύνθημα «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους» για το οποίο αγωνιζόμαστε και απεργούμε την Τετάρτη 28 Φλεβάρη. Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...