βορίδης
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Στις περιβαλλοντικές δράσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης

Το «παρών» σε ενημερωτική εκδήλωση της Attica Green Expo για την έκθεση καινοτόμων δράσεων και πρακτικών με οικολογικό αντίκτυπο, έδωσε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.  

Οι περιβαλλοντικές δράσεις

Μιλώντας στην κάμερα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές δράσεις, και ειδικά στις δράσεις, οι οποίες «προσπαθούν να αυξήσουν την ανακύκλωση, προσπαθούν να έχουμε αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων». Αποτελούν δε, κοινό πεδίο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τον ιδιωτικό τομέα «που έχει να προσφέρει σημαντική τεχνολογία», αλλά και για την κυβέρνηση, για την οποία το θέμα είναι προτεραιότητα. Είναι, άλλωστε, «προτεραιότητα για τη χώρα», επεσήμανε επίσης και συνέχισε: «Έχουμε κάνει βήματα και κάνουμε βήματα για να βελτιώσουμε την κατάσταση αυτή, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο».  

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έκθεσης, τον ερχόμενο Μάιο, θα δοθεί η δυνατότητα «ώστε να βρεθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, να ανταλλάξουν απόψεις, να δουν τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, να δουν το θεσμικό πλαίσιο και να συζητήσουν για όλα αυτά». Κατά συνέπεια, «αρχίζει να γίνεται ένας σημαντικός θεσμός, ελπίζω να συνεχίσει και να μεγαλώνει όλο και περισσότερο».

Το «μεγάλο ερώτημα»

Παραλλήλως, στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας, υπογράμμισε «το μεγάλο ερώτημα», που είναι «πώς μέσα στο πλαίσιο συνολικά των πράσινων και περιβαλλοντικών πολιτικών μπορούμε να βελτιώσουμε τους ρυθμούς της ανακύκλωσης. Είμαστε ακόμη χαμηλά, αλλά έχουμε κάνει βήματα. Ανεβαίνουμε, αλλά έχει ακόμη δρόμο να κάνουμε. Θέλουμε συστήματα ανακύκλωσης και εδώ υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε».

Εξ άλλου, «η τεχνολογία όλα αυτά τα χρόνια βελτιώνεται σημαντικά». Και ενώ «στο κομμάτι των ανανεώσιμων η χώρα έχει κάνει άλματα, έχουμε πραγματικά αλλάξει τα μεγέθη μας και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται μια χώρα που πρωταγωνιστεί στο κομμάτι των ανανεώσιμων, στο κομμάτι, όμως, της διαχείρισης των απορριμμάτων έχουμε αρκετή δουλειά».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aselgeia_8.jpg
Στο δικαστήριο η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας Α΄ Γυμνασίου
Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα καταδικαστεί για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος μαθητριών
Στο δικαστήριο η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας Α΄ Γυμνασίου