nosokomeio
Δωρίζει το νεφρό του στη γυναίκα του: Δεν είναι συμβατοί αλλά της «χαρίζει» την κορυφή στη λίστα αναμονής

Δώρο ζωής ετοιμάζεται να λάβει μία γυναίκα από το Βόλο. Ο σύζυγος της ασθενούς, δωρίζει το νεφρό του, προκειμένου η ίδια να υποβληθεί άμεσα στη δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος μετά από χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του taxydromos.gr, ένας 55χρονος άνδρας θα δωρίσει το ήπαρ του στη γυναίκα του που σήμερα (22.02.2024) αναμένεται να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση για τη λήψη μοσχεύματος.

Δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα

Αν και δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα μεταξύ του ζευγαριού, ο άνδρας αποφάσισε να δωρίσει τον νεφρό του, ώστε η 54χρονη γυναίκα του να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της λίστας αναμονής που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη, ο ίδιος βρίσκεται, ήδη από την Τετάρτη, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας, όπου σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στο χειρουργείο, προκειμένου να γίνει λήψη του μοσχεύματος.

«Είναι ακόμη πιο ευάλωτη περίπτωση», λέει ο Γιαννάκος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Αγ. Ανάργυροι» Βασίλη Γιαννάκο, όπως ο νόμος ορίζει ακόμα και εάν ένας δότης δεν είναι πλήρως συμβατός με τον λήπτη, η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει κανονικά σαν δωρεά οργάνων, με το μόσχευμα να παραλαμβάνεται από κάποιον άλλον στη λίστα αναμονής και τον λήπτη να περιμένει για το πρώτο συμβατό μόσχευμα.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη μεταμόσχευση στην οποία θα υποβληθεί η 54χρονη γυναίκα. Πριν χρόνια η ίδια γυναίκα είχε υποβληθεί ξανά σε μεταμόσχευση ύπατος, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκονταν στη διαδικασία αιμοκάθαρσης.

«Είναι ακόμη πιο ευάλωτη περίπτωση. Διπλά μεταμοσχευμένη και μετά από τριετείς, περίπου, διαδικασίες αιμοκάθαρσης. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να βρεθεί γρήγορα συμβατός δότης» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odontiatros.jpg
Αυτή η νόσος απειλεί όσους αμελούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
«Οι μεταβολές στο μικροβίωμα της στοματικής κοιλότητας μπορούν να προκαλέσουν συστηματική φλεγμονή και να αυξήσουν έμμεσα τον κίνδυνο νόσου»
Αυτή η νόσος απειλεί όσους αμελούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση