prosopo
Ποια είναι τα 5 λάθη στο ντεμακιγιάζ που πρέπει να αποφεύγετε

Για πολλές γυναίκες το ντεμακιγιάζ δεν είναι ένα πολύ αγαπημένο step της ρουτίνας ομορφιάς τους – ιδίως όταν έχουν επιστρέψει αργά στο σπίτι από το γραφείο και αισθάνονται αρκετά κουρασμένες – θέλουν όμως να το κάνουν σωστά και αυτό είναι πράγματι ενθαρρυντικό και ιδιαίτερα ευχάριστο.

Αν είσαι skincare addicted, θα γνωρίζεις ήδη πόσο σημαντικό είναι να εκτελείται με τον ενδεδειγμένο τρόπο το ντεμακιγιάζ. Αν πάλι είσαι «αρχάρια», οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η αφαίρεση του μακιγιάζ με ακατάλληλο τρόπο ή η μη αφαίρεσή του είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο πρόσωπό σου όσον αφορά στη γήρανση, την ακμή και τη συνολική υγεία του δέρματός σου.

Για να κατανοήσεις όμως καλύτερα πώς πρέπει να αφαιρείς το μακιγιάζ, είναι πιο χρήσιμο να γνωρίζεις αρχικά τι δεν πρέπει να κάνεις!

Χρησιμοποιείς το ντεμακιγιάζ ματιών σε όλο το πρόσωπο

Τα προϊόντα ντεμακιγιάζ για τα μάτια δεν είναι απλώς ένα τέχνασμα marketing. Αυτές οι φόρμουλες είναι συνήθως πολύ πιο πλούσιες από τις συνθέσεις ντεμακιγιάζ για το πρόσωπο. Αν λοιπόν ένα προϊόν έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί μια ιδιαίτερα επίμονη μάσκαρα για παράδειγμα, όταν εφαρμόζεται στο υπόλοιπο δέρμα ενδέχεται να φράξει τους πόρους και να εμφανιστούν σπυράκια.

Χρησιμοποιείς ένα απλό προϊόν καθαρισμού για να αφαιρέσεις το βαρύ μακιγιάζ

Τα προϊόντα περιποίησης δεν διεισδύουν επαρκώς εάν το δέρμα δεν είναι απαλλαγμένο από ακαθαρσίες και μακιγιάζ το μακιγιάζ. Το απλό καθαριστικό σου πιθανότατα δεν είναι αρκετά ισχυρό για να αφαιρέσει το μακιγιάζ από το πρόσωπό σου. Ως αποτέλεσμα το δέρμα σου θα έχει υπολείμματα μακιγιάζ, ενώ μπορεί να εμφανίσει ανεπιθύμητες ατέλειες.

Χρησιμοποιείς μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Πράγματι πρόκειται για ένα εύχρηστο go-to προϊόν ομορφιάς, το οποίο όμως παραμένει αμφιλεγόμενο για πολλές από εμάς στον τομέα της ομορφιάς. Αφενός με τη χρήση του προκαλείται έντονη τριβή που μπορεί να τραυματίσει το δέρμα. Αφετέρου, δεν αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ, ενώ συγχρόνως αφήνει επιπλέον υπολείμματα προϊόντος πάνω στο δέρμα. Μάλιστα, αν έχεις ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα είναι καλό να γνωρίζεις ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα μετά τη χρήση του να εμφανίσεις κάποιον ερεθισμό.

Ασκείς έντονη τριβή

Το δέρμα του προσώπου είναι πιο ευαίσθητο από το δέρμα του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορεί να τρίψεις το σώμα σου με μια λούφα (είδος φυσικού σφουγγαριού), η ίδια πίεση στο πρόσωπό σου μπορεί να βλάψει το δέρμα. Αντί λοιπόν να ασκείς έντονη τριβή στο δέρμα σου για κάνεις ντεμακιγιάζ, προτίμησε να επενδύσεις λίγο χρόνο κάνοντας απαλό μασάζ με το προϊόν ντεμακιγιάζ που έχεις στο μπάνιο σου.

Παρακάμπτεις το σαγόνι, το λαιμό και τη γραμμή των μαλλιών

«Παλεύεις» με τα σπυράκια της γνάθου ή αυτά κοντά στη γραμμή των μαλλιών; Σε αυτό μπορεί να ευθύνεται το ντεμακιγιάζ… που δεν κάνεις! Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι συχνά παραλείπεται ο επαρκής καθαρισμός σε περιοχές όπως η γραμμή των μαλλιών, κοντά στα αυτά, το σαγόνι και ο λαιμός. Αξίζει όμως να σου δώσουμε ένα hint και να σου πούμε ότι σημεία όπως ο λαιμός είναι αυτά που εμφανίζουν σημάδια πρόωρης γήρανσης.
 
Πηγή: jenny.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ τροχαίο
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος –Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο
«Δεν τους είδα», φώναζε ο οδηγός που παρέσυρε πέντε πεζούς - Πώς έγινε το σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος –Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο
Αστυνομοκρατία στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Αστυνομοκρατία στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Πάνω από 300 συλλήψεις - «Πολιορκείται» και το UCLA
Έκρυθμη η κατάσταση στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Υπό αστυνομική πολιορκία το UCLA - Εκατοντάδες συλλήψεις
Αστυνομοκρατία στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Πάνω από 300 συλλήψεις - «Πολιορκείται» και το UCLA