τρακτέρ Αθήνα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτών

Πάνω από 6.500 διαδηλωτές, αλλά και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, τον Έβρο και την πολύπαθη Θεσσαλία, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν φοιτητέςμαθητές και εκπαιδευτικοί.

Μετά από το μεγάλο συλλαλητήριοτα τρακτέρ παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με κάποιους αγρότες που διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα, ως ομάδα περιφρούρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα κύλησαν ομαλά και δεν καταγράφηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ζήτησαν από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρέλαιου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί μιας και η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Μιλώντας για το αγροτικό ρεύμα θέλουν όπως είπαν η τιμή κιλοβατώρας να πέσει τα 7 λεπτά, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δεν αρκούν.
Σήμερα, Τετάρτη (21/02), οι αγρότες με τα τρακτέρ αναμένεται να αναχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας για τα μπλόκα, γύρω στις 10-11 το πρωί.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στην οδό Πανεπιστημίου, αποκαταστάθηκε χθες, ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στην οδό Όθωνος.

Η ανωτέρω ρύθμιση θα ισχύει μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (21/02), οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, ανάλογα με την εξέλιξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) υπάρχει σχετικό banner με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Την Πέμπτη κρίνεται το μέλλον των μπλόκων

Σήμερα Τετάρτη στις  11 το πρωί θα αναχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας για τα μπλόκα οι αγρότες και τα τρακτέρ που διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα.

Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συντάξεις
ΟΛΤΕΕ: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών 2013-2015
Το αίτημα αφορά περίπου 2.000 εκπαιδευτικούς οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον Ιούλιο του 2013, κατ’ εφαρμογή των τότε δημοσιονομικών...
ΟΛΤΕΕ: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών 2013-2015
asthenoforo-ekav.jpg
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από την σφοδρή σύγκρουση στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου
Τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών - Κορίνθου: Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων με έναν νεκρό επιβάτη
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από την σφοδρή σύγκρουση στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου
ΔΥΠΑ Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027: Αποτελέσματα, vouchers, ενστάσεις και δικαιούχοι
Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι τι ώρα οι ενστάσεις, πότε τα οριστικά αποτελέσματα
Τελειώνει ο χρόνος για ενστάσεις, πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027
Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι τι ώρα οι ενστάσεις, πότε τα οριστικά αποτελέσματα
panepstimio aigaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Οδηγός σπουδών για το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στη Μυτιλήνη
Σπουδές με διεθνή προσανατολισμό και υψηλή απορρόφηση: Η ακτινογραφία του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Οδηγός σπουδών για το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στη Μυτιλήνη