τρακτέρ Αθήνα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτών

Πάνω από 6.500 διαδηλωτές, αλλά και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, τον Έβρο και την πολύπαθη Θεσσαλία, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν φοιτητέςμαθητές και εκπαιδευτικοί.

Μετά από το μεγάλο συλλαλητήριοτα τρακτέρ παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με κάποιους αγρότες που διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα, ως ομάδα περιφρούρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα κύλησαν ομαλά και δεν καταγράφηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ζήτησαν από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρέλαιου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί μιας και η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Μιλώντας για το αγροτικό ρεύμα θέλουν όπως είπαν η τιμή κιλοβατώρας να πέσει τα 7 λεπτά, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δεν αρκούν.
Σήμερα, Τετάρτη (21/02), οι αγρότες με τα τρακτέρ αναμένεται να αναχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας για τα μπλόκα, γύρω στις 10-11 το πρωί.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στην οδό Πανεπιστημίου, αποκαταστάθηκε χθες, ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στην οδό Όθωνος.

Η ανωτέρω ρύθμιση θα ισχύει μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (21/02), οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, ανάλογα με την εξέλιξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) υπάρχει σχετικό banner με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Την Πέμπτη κρίνεται το μέλλον των μπλόκων

Σήμερα Τετάρτη στις  11 το πρωί θα αναχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας για τα μπλόκα οι αγρότες και τα τρακτέρ που διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα.

Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ψαρια
Τι τρώνε τελικά τα ψάρια ιχθυοτροφείου; Η αθέατη πλευρά μιας «εύκολης» επιλογής
Από ιχθυάλευρα μέχρι σόγια και πτηνάλευρα — τα ερωτήματα για βιωσιμότητα και ηθική πίσω από την εκτροφή ψαριών
Τι τρώνε τελικά τα ψάρια ιχθυοτροφείου; Η αθέατη πλευρά μιας «εύκολης» επιλογής
Γάτα
H γάτα σας «κοιτάζει» την έξοδο; Οι 5 αιτίες που οδηγούν σε εξαφάνιση
Από το ένστικτο του κυνηγού μέχρι το στρες της αλλαγής: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μη βρεθείτε ποτέ μπροστά σε μια αφίσα αναζήτησης
H γάτα σας «κοιτάζει» την έξοδο; Οι 5 αιτίες που οδηγούν σε εξαφάνιση