τηγάνι
Συχνά αναγκάζεστε να τρίβετε για ώρες τις κατσαρόλες και τα τηγάνια για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες από μαγειρεμένες τροφές

Δυσκολεύεστε να καθαρίσετε μαγειρικά σκεύη όπως τηγάνια, κατσαρόλες ή ταψιά φούρνου με καμένα υπολείμματα φαγητού; Υπάρχει ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος που θα σας βοηθήσει να τα κάνετε σαν καινούργια.

Όλοι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις περισσότερες δουλειές του σπιτιού, αλλά τα καμένα τηγάνια και ταψιά του φούρνου αποτελούν ξεχωριστή πρόκληση. Όταν δοκιμάζετε μια νέα συνταγή, τα πράγματα μπορεί να στραβώσουν, και μερικές φορές μπορεί να κάψετε το τηγάνι σας σας επειδή το είχατε βάλει σε πολύ δυνατή φωτιά ή το ταψί σας να είναι ακατάλληλο για χρήση. Αυτά τα ατυχήματα στην κουζίνα μπορεί να κάνουν εφιάλτη το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών.

 Συχνά αναγκάζεστε να τρίβετε για ώρες τις κατσαρόλες και τα τηγάνια για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες από μαγειρεμένες τροφές.

Μαγειρική σόδα και ξύδι: Δύο «σύμμαχοι» στον καθαρισμό των μαγειρικών σκευών

Αν τα μαγειρικά σκεύη σας είναι γεμάτα με καμένα υπολείμματα τροφών, μην βιαστείτε να τα πετάξετε καθώς ένας ειδικός στον καθαρισμό προτείνει έναν έξυπνο τρόπο για να τα καθαρίσετε εύκολα και να τα κάνετε να φαίνονται σαν καινούργια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μαγειρική σόδα ή ξύδι, δύο φυσικά και οικονομικά υλικά που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική απομάκρυνση των επίμονων λεκέδων από τα τηγάνια, τις κατσαρόλες και τα ταψιά του φούρνου.

Ενώ η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται συνήθως στο ψήσιμο και το μαγείρεμα, μπορεί παράλληλα να βοηθήσει στην αποσύνθεση του λίπους και του λαδιού στα τηγάνια. Η Robin Wilson, ειδικός στον καθαρισμό και συγγραφέας του βιβλίου “Clean Design: Wellness for Your Lifestyle”, αποκάλυψε ακριβώς για πόσο χρόνο πρέπει να αφήσετε το ταψί του φούρνου σας με τη μαγειρική σόδα για να διαλυθούν οι λεκέδες από καμένα υπολείμματα φαγητού.

«Κατά καιρούς, καίτε τον πάτο του τηγανιού σας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μαγειρική σόδα και ξύδι και αφήστε το να μουλιάσει για τρεις ή τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια, τρίψτε το και το τηγάνι σας, θα μοιάζει σαν καινούργιο», λέει ο εδικός.

Για να καθαρίσετε τα τηγάνια και τα ταψιά, θα χρειαστεί πρώτα να αναμίξετε βραστό νερό με μια κούπα μαγειρική σόδα στον νεροχύτη σας. Καθώς φουσκώνει το διάλυμα καθαρισμού, βάλτε μέσα το ταψί και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις ώρες. Αυτό θα δώσει αρκετό χρόνο στο μείγμα για να μαλακώσει τα καμένα υπολείμματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα