τεμπη
«Η τραγωδία των Τεμπών δεν ήταν ατύχημα, έγκλημα ήταν»

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση με σχετική της ανακοίνωση καλεί στην εκδήλωση μνήμης και διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών στις 3 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Μαρτίου διοργανώνεται ο ««Δρόμος μνήμης για τα θύματα των Τεμπών με τερματισμό στο σημείο «μηδέν», με αφετηρία το 2ο χλμ Λάρισας – Συκουρίου και τερματισμό στο σημείο – «μηδέν».

«Ως ένδειξη Αλληλεγγύης αλλά και απαίτησης να αποδοθεί δικαιοσύνη , στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων θυμάτων, θα βρεθούμε  στο σημείο «μηδέν» στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα των μελών του «Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023» και την προσπάθεια τους να ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία, ώστε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Η τραγωδία στα Τέμπη(28/2/23) δεν ήταν ατύχημα αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο οι κυβερνήσεις, τα στελέχη τους και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων ιδιωτικών εταιριών είναι απολύτως ένοχοι. Ειδικότερα η τωρινή κυβέρνηση και οι αρμόδιοι για το δίκτυο του σιδηροδρόμου έχουν τεράστια ευθύνη, γιατί κώφευαν στις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων στα τρένα, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί τραγικό δυστύχημα.

Σήμερα ο κίνδυνος της συγκάλυψης αυτού του εγκλήματος είναι βέβαιος, αν δεν αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά, καθώς οι αρμόδιοι επιχειρούν να συγκαλύψουν τις αιτίες του προβλήματος, να συγκαλύψουν το ότι γνώριζαν και αγνόησαν τις προειδοποιήσεις· επικαλούνται αποκλειστικά «ανθρώπινα λάθη». Επιχειρούν να αθωώσουν στην κοινή συνείδηση την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που μετατρέπει κάθε κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα και κέρδος.

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και της αύξησης των κερδών των ιδιωτικών εταιρειών, εδώ και χρόνια απαξίωσαν συνειδητά τις σιδηροδρομικές υποδομές, όπως εξακολουθούν σήμερα και απαξιώνουν και ιδιωτικοποιούν το αγαθό της Υγείας, της Παιδείας, το νερό κ.λπ. Και εκείνο που δεν μπορεί να κρυφτεί πια είναι ότι τα κέρδη για τους πολύ λίγους δε σημαίνουν μόνο υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής για τους πολλούς αλλά και θανάσιμο κίνδυνο γι’ αυτή την ίδια τη ζωή μας.

Είναι, επομένως, αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε να ενώσουμε τη φωνή μας όλοι και όλες για να απαιτήσουμε να μπει τέρμα στην πολιτική της εμπορευματοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων και της λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΦΩΝΗ!

Για όλους τους παραπάνω λόγους ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (Α.Ρ.ΠΑ) στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο «Δρόμο μνήμης για τα θύματα των Τεμπών με τερματισμό στο σημείο «μηδέν», που διοργανώνεται την Κυριακή 3 Μαρτίου, με αφετηρία το 2ο χλμ Λάρισας – Συκουρίου και τερματισμό στο σημείο – «μηδέν» (https://e-thessalia.gr/dromos-mnimis-gia-ta-thymata-ton-tempon-me-termatismo-sto- simeio-miden-afieromenos-stis-psyches-poy-chathikan/).  

Ως ένδειξη Αλληλεγγύης αλλά και απαίτησης να αποδοθεί δικαιοσύνη , στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων θυμάτων, θα βρεθούμε  στο σημείο «μηδέν» στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα των μελών του  Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023» και την προσπάθεια τους να ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία, ώστε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα!

Γι’ αυτό το σκοπό θα ναυλωθεί λεωφορείο που θα ξεκινήσει από τον Πύργο, την Κυριακή το πρωί, 3 Μαρτίου, για όσους-ες επιθυμούν να παρευρεθούν στη συμβολική αυτή εκδήλωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-education_ekpaideusi.jpg
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση «εκλεκτών» και αίτημα άμεσης απόσυρσης
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Μια αναγκαία συμμαχία
«Όταν σχολείο και οικογένεια λειτουργούν απομονωμένα ή σε κλίμα αντιπαράθεσης, το παιδί δυσκολεύεται να προχωρήσει με σταθερότητα»
Μια αναγκαία συμμαχία
πυργος
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
Σιωπηλή συγκίνηση και σεβασμός στην επέτειο της 25ης Μαρτίου για τον συμμαθητή που έφυγε νωρίς
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
λιβανος
Λίβανος: Ελληνικές σημαίες και δοξολογίες μέσα στη δίνη του πολέμου – Οι συγκλονιστικές εικόνες της 25ης Μαρτίου
Ανάμεσα στον φόβο ο ελληνισμός της Βηρυτού τίμησε την εθνική επέτειο εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης
Λίβανος: Ελληνικές σημαίες και δοξολογίες μέσα στη δίνη του πολέμου – Οι συγκλονιστικές εικόνες της 25ης Μαρτίου