τεμπη
«Η τραγωδία των Τεμπών δεν ήταν ατύχημα, έγκλημα ήταν»

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση με σχετική της ανακοίνωση καλεί στην εκδήλωση μνήμης και διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών στις 3 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Μαρτίου διοργανώνεται ο ««Δρόμος μνήμης για τα θύματα των Τεμπών με τερματισμό στο σημείο «μηδέν», με αφετηρία το 2ο χλμ Λάρισας – Συκουρίου και τερματισμό στο σημείο – «μηδέν».

«Ως ένδειξη Αλληλεγγύης αλλά και απαίτησης να αποδοθεί δικαιοσύνη , στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων θυμάτων, θα βρεθούμε  στο σημείο «μηδέν» στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα των μελών του «Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023» και την προσπάθεια τους να ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία, ώστε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Η τραγωδία στα Τέμπη(28/2/23) δεν ήταν ατύχημα αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο οι κυβερνήσεις, τα στελέχη τους και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων ιδιωτικών εταιριών είναι απολύτως ένοχοι. Ειδικότερα η τωρινή κυβέρνηση και οι αρμόδιοι για το δίκτυο του σιδηροδρόμου έχουν τεράστια ευθύνη, γιατί κώφευαν στις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων στα τρένα, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί τραγικό δυστύχημα.

Σήμερα ο κίνδυνος της συγκάλυψης αυτού του εγκλήματος είναι βέβαιος, αν δεν αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά, καθώς οι αρμόδιοι επιχειρούν να συγκαλύψουν τις αιτίες του προβλήματος, να συγκαλύψουν το ότι γνώριζαν και αγνόησαν τις προειδοποιήσεις· επικαλούνται αποκλειστικά «ανθρώπινα λάθη». Επιχειρούν να αθωώσουν στην κοινή συνείδηση την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που μετατρέπει κάθε κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα και κέρδος.

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και της αύξησης των κερδών των ιδιωτικών εταιρειών, εδώ και χρόνια απαξίωσαν συνειδητά τις σιδηροδρομικές υποδομές, όπως εξακολουθούν σήμερα και απαξιώνουν και ιδιωτικοποιούν το αγαθό της Υγείας, της Παιδείας, το νερό κ.λπ. Και εκείνο που δεν μπορεί να κρυφτεί πια είναι ότι τα κέρδη για τους πολύ λίγους δε σημαίνουν μόνο υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής για τους πολλούς αλλά και θανάσιμο κίνδυνο γι’ αυτή την ίδια τη ζωή μας.

Είναι, επομένως, αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε να ενώσουμε τη φωνή μας όλοι και όλες για να απαιτήσουμε να μπει τέρμα στην πολιτική της εμπορευματοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων και της λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΦΩΝΗ!

Για όλους τους παραπάνω λόγους ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (Α.Ρ.ΠΑ) στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο «Δρόμο μνήμης για τα θύματα των Τεμπών με τερματισμό στο σημείο «μηδέν», που διοργανώνεται την Κυριακή 3 Μαρτίου, με αφετηρία το 2ο χλμ Λάρισας – Συκουρίου και τερματισμό στο σημείο – «μηδέν» (https://e-thessalia.gr/dromos-mnimis-gia-ta-thymata-ton-tempon-me-termatismo-sto- simeio-miden-afieromenos-stis-psyches-poy-chathikan/).  

Ως ένδειξη Αλληλεγγύης αλλά και απαίτησης να αποδοθεί δικαιοσύνη , στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων θυμάτων, θα βρεθούμε  στο σημείο «μηδέν» στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα των μελών του  Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023» και την προσπάθεια τους να ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία, ώστε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα!

Γι’ αυτό το σκοπό θα ναυλωθεί λεωφορείο που θα ξεκινήσει από τον Πύργο, την Κυριακή το πρωί, 3 Μαρτίου, για όσους-ες επιθυμούν να παρευρεθούν στη συμβολική αυτή εκδήλωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-1024x585.jpg
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
Πανελλαδικές: Μέχρι πότε οι εξετάσεις και τα παρελκόμενά τους θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Γιατί ψάχνουμε τις...
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»