ηλιουπολη
Τι αναφέρουν οι δικηγόροι της 19χρονης κοπέλας για την υπόθεση trafficking

Καταδικάζουν οι δικηγόροι της 19χρονης την απόφαση της δικαιοσύνης για δίωξη εις βάρος της σχετικά με την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη. «Μνημείο ντροπής για την Εισαγγελική Αρχή και την Ελληνική Δικαιοσύνη», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τη δίωξή της για πορνεία και ότι δεν είχε πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος, έπειτα από μήνυση του βιαστή και μαστροπού της, επισημαίνουν ότι «το θύμα trafficking όχι μόνο παραμένει απροστάτευτο, αλλά σύρεται κατηγορούμενη με εισαγγελική σφραγίδα».

Υπενθυμίζεται ότι για τη δίωξη του θύματος trafficking, έπειτα όπως αποδείχθηκε από την καταγγελία του θύτη της, που έχει ήδη καταδικαστεί σε 5,5 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση, υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, με την οποία ζητά να ερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας.

Οι δικηγόροι του θύματος, Δήμητρα Κεραμίδα και Αντωνία Λεγάκη, επισημαίνουν:

«Τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, το κορίτσι που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ως η 19χρονη κοπέλα που αιχμαλώτισε και εξέδιδε ο αστυνομικός στην Ηλιούπολη το 2021, καλείται να δικαστεί ως κατηγορούμενη διότι, "διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή (τότε που ήταν αιχμάλωτη) χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος" και "κατελήφθη να κατέχει ναρκωτικά για δική της αποκλειστικά χρήση"!».

Οι συνήγοροι της 19χρονης τονίζουν ότι «η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μήνυσης του αστυνομικού, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα. Αυτός δηλαδή που είχε αιχμαλωτίσει το κορίτσι και το εξέδιδε, την μήνυσε ότι εκδιδόταν χωρίς πιστοποιητικό. Κι ο εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη στο κορίτσι! Ότι δηλαδή όταν ήταν αιχμάλωτη και την εξέδιδαν με τη βία (αυτό έχει αποδειχθεί με δικαστική απόφαση) δεν είχε εκδώσει πιστοποιητικό ιερόδουλης!

Ο ίδιος αστυνομικός που καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (το επαναλαμβάνουμε για να μην ξεχνιόμαστε) μήνυσε το κορίτσι που είχε αιχμαλωτίσει, για κατοχή μικροποσότητας χασίς, παρ’ ότι δεν επιβεβαιώθηκε αυτό από κανένα στοιχείο! Παρά ταύτα ο εισαγγελέας της άσκησε δίωξη και για κατοχή ναρκωτικών!».

«Τι να σχολιάσουμε; Μνημείο ντροπής για την Εισαγγελική Αρχή και την Ελληνική Δικαιοσύνη! Το θύμα trafficking όχι μόνο παραμένει απροστάτευτο, αλλά σύρεται κατηγορούμενη με εισαγγελική σφραγίδα!  Η Δικαιοσύνη τιμωρεί το θύμα ακόμη και μετά την πρωτόδικη δικαίωση του!» καταλήγουν Δήμητρα Κεραμίδα και Αντωνία Λεγάκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φωτιά στον Έβρο
Φωτιές: Τα δάση και οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής που θα κλειδώνουν σε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5
Αυτές οι περιοχές θα κλείνουν λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
Φωτιές: Τα δάση και οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής που θα κλειδώνουν σε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5
columbia
Έληξε το τελεσίγραφο του Κολούμπια - «Διαλυθείτε οικειοθελώς», απειλεί τους φοιτητές
Η πρόεδρος του πανεπιστημίου Κολούμπια κάλεσε τους φοιτητές να διαλυθούν οικειοθελώς, χωρίς να πει τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν το κάνουν
Έληξε το τελεσίγραφο του Κολούμπια - «Διαλυθείτε οικειοθελώς», απειλεί τους φοιτητές