άντρας θάλασσα
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη μέγιστη ηλικία που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος

Σίγουρα, το να γίνεις 25, 30 ή 40 μπορεί να σου φαίνεται τρομακτικό, αλλά, τώρα αποδεικνύεται ότι οι επιστήμονες κατάφεραν να υπολογίσουν τη μέγιστη ηλικία που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος, και μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι σου απομένουν αρκετά χρόνια, αν όλα πάνε καλά.

Τα ευρήματα προέρχονται από μια μελέτη που διεξήχθη από στατιστικολόγους των πανεπιστημίων Tilburg και Erasmus του Ρότερνταμ. Οι επιστήμονες εξέτασαν την ηλικία στην οποία πέθαναν 75.000 άνθρωποι από το 1987 μέχρι το 2017.

Είναι ενδιαφέρον ότι δεν επικεντρώθηκαν στο προσδόκιμο ζωής για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους. Αντ' αυτού, οι ερευνητές θέλησαν να διερωτηθούν πόσο καιρό θα μπορούσε να ζήσει ένα άτομο εφόσον φρόντιζε τον εαυτό του και εφόσον η ζωή του δεν διακόπηκε από κάποια ασθένεια ή άλλη περίσταση.

Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο χρονών ήταν τα άτομα της μελέτης όταν πέθαναν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέση διάρκεια ζωής ενός ατόμου φτάνει τα 90 χρόνια. Ωστόσο, η μέγιστη διάρκεια είναι πολύ παραπάνω.

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι είναι απίθανο ένας άνθρωπος να ζήσει πέρα από τα 115 έτη. Ωστόσο, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους άνδρες.

Ενώ η μέγιστη διάρκεια ζωής για μια γυναίκα έφτασε τα 115,7 έτη, οι άνδρες εκτιμήθηκε ότι θα φτάσουν στη μέγιστη ηλικία των 114,1 ετών.

Οι επιστήμονες παραδέχθηκαν ακόμα ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που παρακάμπτουν τον «κανόνα» και ζουν πέρα από την προτεινόμενη μέγιστη διάρκεια ζωής.

Ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ποτέ επαληθευτεί από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ήταν ένας Ιάπωνας με το όνομα Jiroemon Kimura, ο οποίος έζησε μέχρι τα 116 του χρόνια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»
Κ. Μητσοτάκης στο TikTok για το επίδομα μητρότητας: Κρατική στήριξη για εννιά μήνες σε όλες τις μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»