Σεραφείμ - Τατσόπουλος
«Να θυμάστε ότι ζείτε επειδή κάποιοι προσευχήθηκαν για σας» - «Ζω επειδή πέντε γιατροί επί πέντε ώρες προσπαθούσαν να με κρατήσουν ζωντανό» απάντησε ο συγγραφέας

Ένταση επικράτησε ανάμεσα στον πατέρα Σεραφείμ, Αρχιμανδρίτη Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, και τον Πέτρο Τατσόπουλο, για τον ρόλο της Εκκλησίας.

Ο πατέρας Σεραφείμ δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι δέχτηκε πιέσεις από τους συνεργάτες της εκπομπής για να συμμετέχει στο σημερινό πάνελ. «Σκέφτηκα ότι ο Άγιος Πορφύριος πήγε στο πορνείο, άρα το να κάνω εγώ τον μαϊντανό σε μια τηλεοπτική εκπομπή τι μπορεί να είναι μπροστά σε εκείνο. Οπότε, φίλησα το γόνατο του Αγίου Χαραλάμπους που φιλοξενούμε στον ναό μας για 10 μέρες από το Άγιο Όρος, το φίλησα θερμά το πρωί που το έβαλα για προσκύνηση στον λαό και ήρθα κοντά σας» είπε.

Συνεχίζοντας, ο πατέρας Σεραφείμ στράφηκε κατά του Πέτρου Τατσόπουλου, λέγοντας: «Δεν έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα γιατί δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας, όταν κάποιος προσέβαλε τη μητέρα μου, την αδελφή μου και σχεδόν όλες τις γυναίκες της Αττικής να τον περιλάβει και να τον βάλει εκεί που έπρεπε. Πραγματικά νιώθω ενόχληση έως αηδία που βρίσκομαι μαζί με αυτόν τον άνθρωπο».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή του συγγραφέα και πρώην βουλευτή, ο οποίος απάντησε: «Καλώ τον εισαγγελέα να επέμβει και να αποδείξει ότι είμαι συκοφάντης και ότι όλοι αυτοί που περιφέρουνε τα κόκκαλα και τις ζώνες και τα κάστανα και τις παντόφλες δεν είναι απατεώνες. Έχετε χτίσει ένα κράτος απάτης επί 200 χρόνια, μια εκκλησία απάτης».

Τότε, ο πατέρας Σεραφείμ αναφέρθηκε στο καρδιακό πρόβλημα που είχε στο παρελθόν ο Πέτρος Τατσόπουλος. «Να θυμάστε ότι ζείτε επειδή κάποιοι προσευχήθηκαν για σας», του είπε, με τον συγγραφέα να εκρήγνυται: «Ζω επειδή πέντε γιατροί επί πέντε ώρες προσπαθούσαν να με κρατήσουν ζωντανό».

Η ένταση συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και τον πατέρα Σεραφείμ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί βουλευτές την Κυριακή στην εκκλησία αν δεν ζητήσουν μετάνοια για όσους ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ θα «στρώσει δάφνες», όπως είπε, για την Άννα Καραμανλή που θα καταψηφίσει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παναγοπουλος
Σπίτι και γραφείο στο μικροσκόπιο: Η Οικονομική Αστυνομία «χτυπά» τον Γ. Παναγόπουλο»
Έρευνες σε σπίτι, γραφείο και εταιρείες υπό την επίβλεψη του Οικονομικού Εισαγγελέα για υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου και κοινοτικού χρήματος στη...
Σπίτι και γραφείο στο μικροσκόπιο: Η Οικονομική Αστυνομία «χτυπά» τον Γ. Παναγόπουλο»
Μαξίμου
Ανασχηματισμός: Ποιοι πρόκειται να πάρουν τη θέση των υπουργών που παραιτήθηκαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις και ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό οικοδόμημα προκαλεί η διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση του

Ανασχηματισμός: Ποιοι πρόκειται να πάρουν τη θέση των υπουργών που παραιτήθηκαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
μακαριος λαζαρίδης ΝΔ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα 3 ονόματα που αναλαμβάνουν Υπουργεία στην θέση όσων παραιτήθηκαν
Παραιτήσεις με φόντο αιτήματα άρσης ασυλίας και άμεσες κυβερνητικές ανακατατάξεις – Ποια ονόματα φέρονται να αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα 3 ονόματα που αναλαμβάνουν Υπουργεία στην θέση όσων παραιτήθηκαν
pencil-968952_960_720.jpg
«Νομιμότητα και αξιοπρέπεια στη σχολική διοίκηση» - Απάντηση σε αιτιάσεις της ΔΟΕ
Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας απαντά στα ερωτήματα και τις επικρίσεις σχετικά με τη διεξαγωγή ΕΔΕ και την εσωτερική αξιολόγηση
«Νομιμότητα και αξιοπρέπεια στη σχολική διοίκηση» - Απάντηση σε αιτιάσεις της ΔΟΕ