tatsopoulos
Τον μήνυσε ο υποψήφιος με τον Βελόπουλο, Φίλιππος Καμπούρης

Στη σύλληψη του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία, έπειτα από μήνυση του παρουσιαστή και υποψήφιου βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Λίγο μετά τις 00:30, έγινε γνωστό ότι αφέθηκε ελεύθερος.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας εκδήλωσης με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου με τη διαδικασία του αυτοφώρου και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Τη σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου γνωστοποίησε μέσω των social media η Αρετή Γεωργιλή, η οποία ανέφερε:

«Είμαι έξαλλη! Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον Πέτρο Τατσόπουλο σε εκδήλωση που έχω στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο, βλασφημία και δεν ξέρω εγώ τι άλλη μπούρδα σκαρφίστηκαν», έγραψε η αρχαιολόγος σε ανάρτησή της.

«Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του. Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα πάει περίπατο και για μια ακόμη φορά η αστυνομία δείχνει τα… σωστά αντανακλαστικά! Ντροπή!», συμπλήρωσε.

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

H μήνυση

Η μήνυση του Φιλιππου Καμπούρη κατατέθηκε για μια ανάρτηση του συγγραφέα, στην οποία ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολίαζε με σκωπτικό τρόπο τις δηλώσεις του παρουσιαστή αναφορικά με πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Ο υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης έλεγε χαρακτηριστικά ότι σώθηκε από ένα θαύμα που έκανε ο άγιος Εφραίμ.

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ


Ο γνωστός συγγραφέας είχε ειρωνευτεί τον παρουσιαστή και τους ισχυρισμούς του περί «θαύματος». Η ανάρτηση Τατσόπουλου είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κ. Καμπούρη, ο οποίος τον χαρακτήρισε συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας, ισχυριζόμενος ότι τον ειρωνεύθηκε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που απείλησε την ίδια του τη ζωή...

tatsopoylos_kampoyris

«Έθιξε τη θρησκευτική μου συνείδηση» - Η μήνυση Καμπούρη

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη μετά από μήνυση του παρουσιαστή Φίλιππου Καμπούρη, την οποία ο τελευταίος έκανε γνωστή, με μία ανάρτηση στο Facebook.  

«Πριν από λίγο κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας κατά του κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου για εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση κατα του προσώπου μου. Ο συγκεκριμένος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τροπο την θρησκευτική μου συνείδηση και την ελευθερία της πίστης. Ενώ ο ίδιος δε σεβάστηκε ούτε το δικό μου πρόβλημα υγείας ούτε της αδερφής μου αλλά ούτε και τον χαμό των δυο μου γονιών μέσα σε εφτά μήνες που έφυγαν και οι δυο απ’ τη ζωή. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ζητώ άμεσα την ποινική του δίωξη», έγραψε ο Καμπούρης.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος σημείωσε: Για το πρόβλημα υγείας της αδελφής του δεν είχα και δεν έχω την παραμικρή ιδέα, ούτε και κάνω περί αυτού την παραμικρή νύξη στη δική μου ανάρτηση -εξυπακούεται ότι της εύχομαι να ξεπεράσει το πρόβλημά της, όπως το εύχομαι και σε κάθε άλλο άνθρωπο που περνάει από ανάλογη οδυνηρή περιπέτεια. Κατά τα λοιπά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φίλιππος Καμπούρης με απειλεί με μήνυση επειδή δήθεν "θίγω τα πιστεύω" του: πάλι ισχυριζόταν από την τηλεοπτική του εκπομπή ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον μου για τον ίδιο λόγο, πριν από έναν χρόνο, όταν παιζόταν στο Mega η νηπιακού επιπέδου κατηχητική σειρά για τον Παϊσιο. Όσο είδατε εσείς εκείνη τη μήνυση, άλλο τόσο την είδα κι εγώ. Εν πάση περιπτώσει, καλοδεχούμενη οποιαδήποτε μήνυση από οιονδήποτε θεωρεί ότι "θίγεται" από τις δικές μου απόψεις και από το δικαίωμά μου να τις εκφράζω δημόσια. Εάν δεν κατάφεραν να με υποχρεώσουν να σιωπήσω με μηνύσεις και αγωγές οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, όταν ήταν στα ντουζένια τους, δεν νομίζω ότι θα το καταφέρουν σήμερα οι αστέρες της trash tv και τα υπόλοιπα παρατράγουδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολόγηση
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
«Επαναπροκηρύξεις της ΑΑ από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, συνεχείς προκηρύξεις των στάσεων εργασίας» ζητούν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
αυτοκτονία
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους
Σαν σήμερα, 19 Μαρτίου του 1644, περίπου 200 άνθρωποι, αυτοκτόνησαν ως ένδειξη αφοσίωσης στον αυτοκράτορα Τσόνγκζεν
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους