Μπιμπίλας
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME NEWS
Τι ζήτησε Αρχιμανδρίτης από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Ένα κάπως περίεργο αίτημα έκανε ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός στον βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρο Μπιμπίλα, να καταγγείλει τους γκέι ιερείς, με αφορμή όσα δήλωσε στη Βουλή ο βουλευτής.

Ένταση προκλήθηκε χθες στη Βουλή κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, όταν ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας – ο οποίος υποστήριξε την άποψη ότι η Εκκλησία δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του πολιτικού γάμου – ακούστηκε να σχολιάζει ότι «η Εκκλησία ας πει την αλήθεια. Πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;».

Τι ζήτησε ο ιερέας...

Σύμφωνα με το ekklisia online, ο Αρχιμανδρίτης σημειώνει τα ακόλουθα:

«Είναι ένα θέμα που και οι λίθοι κεκράξονται περί της ευστάθειας του. Είναι γνωστά τοις πάσι αυτά και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Όμως κύριε βουλευτά μου, σας παρακαλώ καταγγείλτε τους επιτέλους, ώστε “να ξεβρωμίσει ο τόπος” που θα λέγε και πρώην πολιτικός αρχηγός. Έχετε δίκιο και απόδειξη τούτου είναι η ένοχη σιωπή των Ιεραρχών μας και το αλαλούμ των δηλώσεων, που μόνο γέλιο προκαλούν και σειρά για σχόλια.

Η εκκλησία μας όμως, κύριε βουλευτά μου, είναι ο ίδιος ο Χριστός μας, ο παρατεινόμενος εις τους αιώνας. Αλίμονο η εκκλησία ως σώμα Χριστού να ήταν οι παπάδες. Θα το’ χανε ρίξει το πλοίο στα βράχια προ καιρού. Αυτά όλα είναι επειδή ο κόσμος μας είναι ακατήχητος και συμφέρει πιστεύω τις κεφαλές να είναι ακατήχητος. Φαντάζεστε να είχαμε χριστιανούς με ζήλο τον κατ’ επίγνωσιν; Θα ‘χαμε και ζώσα εκκλησία που θα θύμιζε Αποστολική εποχή και πρωτοχριστιανική περίοδο. Κύριε βουλευτά μου, σταθείτε εδραίος στο αξίωμά σας. Είστε νέος και αδιάφθορος. Καλά όλα αυτά, αλλά στηλιτεύστε προπαντός τα αντιλαϊκά μέτρα, που περνούν το τρέχον διάστημα και εμείς ασχολούμαστε με τους ομοφυλόφιλους και τους ομοφοβικούς. Πάντοτε με αγάπη Χριστού, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα