Μπιμπίλας
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι ζήτησε Αρχιμανδρίτης από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Ένα κάπως περίεργο αίτημα έκανε ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός στον βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρο Μπιμπίλα, να καταγγείλει τους γκέι ιερείς, με αφορμή όσα δήλωσε στη Βουλή ο βουλευτής.

Ένταση προκλήθηκε χθες στη Βουλή κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, όταν ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας – ο οποίος υποστήριξε την άποψη ότι η Εκκλησία δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του πολιτικού γάμου – ακούστηκε να σχολιάζει ότι «η Εκκλησία ας πει την αλήθεια. Πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;».

Τι ζήτησε ο ιερέας...

Σύμφωνα με το ekklisia online, ο Αρχιμανδρίτης σημειώνει τα ακόλουθα:

«Είναι ένα θέμα που και οι λίθοι κεκράξονται περί της ευστάθειας του. Είναι γνωστά τοις πάσι αυτά και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Όμως κύριε βουλευτά μου, σας παρακαλώ καταγγείλτε τους επιτέλους, ώστε “να ξεβρωμίσει ο τόπος” που θα λέγε και πρώην πολιτικός αρχηγός. Έχετε δίκιο και απόδειξη τούτου είναι η ένοχη σιωπή των Ιεραρχών μας και το αλαλούμ των δηλώσεων, που μόνο γέλιο προκαλούν και σειρά για σχόλια.

Η εκκλησία μας όμως, κύριε βουλευτά μου, είναι ο ίδιος ο Χριστός μας, ο παρατεινόμενος εις τους αιώνας. Αλίμονο η εκκλησία ως σώμα Χριστού να ήταν οι παπάδες. Θα το’ χανε ρίξει το πλοίο στα βράχια προ καιρού. Αυτά όλα είναι επειδή ο κόσμος μας είναι ακατήχητος και συμφέρει πιστεύω τις κεφαλές να είναι ακατήχητος. Φαντάζεστε να είχαμε χριστιανούς με ζήλο τον κατ’ επίγνωσιν; Θα ‘χαμε και ζώσα εκκλησία που θα θύμιζε Αποστολική εποχή και πρωτοχριστιανική περίοδο. Κύριε βουλευτά μου, σταθείτε εδραίος στο αξίωμά σας. Είστε νέος και αδιάφθορος. Καλά όλα αυτά, αλλά στηλιτεύστε προπαντός τα αντιλαϊκά μέτρα, που περνούν το τρέχον διάστημα και εμείς ασχολούμαστε με τους ομοφυλόφιλους και τους ομοφοβικούς. Πάντοτε με αγάπη Χριστού, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
Άλλο ένα επεισόδιο στην δίχως τέλος κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
akinita_0_0.jpg
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Το κράτος παραχωρεί οικόπεδα, ιδιώτες χτίζουν σύγχρονες κατοικίες και νέοι έως 39 ετών αποκτούν στέγη με μηδενικό ή συμβολικό ενοίκιο
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας
Γονείς για Ηλιούπολη: «Τα παιδιά μας είναι ζωές» – Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στο υπουργείο Παιδείας
Στους δρόμους οι γονείς για την ψυχική υγεία των μαθητών – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21/5 στις 10:30πμ στο Μαρούσι
Γονείς για Ηλιούπολη: «Τα παιδιά μας είναι ζωές» – Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στο υπουργείο Παιδείας
foto_education_pencils_2.jpg
Προαγωγές, συνάφειες τίτλων και μονιμοποιήσεις: Τι αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
Ομόφωνες αποφάσεις για μονιμοποιήσεις και προαγωγές στην 25η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
Προαγωγές, συνάφειες τίτλων και μονιμοποιήσεις: Τι αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας